Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Det blir storvinst med nya frihandelsavtal

Gästkrönikan Sverige är ett av de länder som dragit allra störst nytta av den tilltagande globaliseringen. Det är i allra högsta grad ett svenskt intresse att slå vakt om frihandel och sätta mottryck mot dem som vill vrida klockan tillbaka, mura in och skärma av.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Sent ska syndaren vakna när EU halkat efter

Gästkrönikan Nu har EU-kommissionen äntligen insett allvaret och satt tillväxten som sin högsta prioritet. EU har halkat efter och tappat välstånd relativt våra globala konkurrenter. Den trenden måste vi förstås göra allt för att vända.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Terrorstaten Ryssland borde behandlas därefter

Gästkrönikan Ryssland är inget annat än en terrorstat. Med rädsla, våld och förnedring som vapen vill de knäcka det ukrainska folkets motståndskraft. I EU-parlamentet röstade vi denna vecka igenom en resolution som klassar Putins statsapparat som en terroristregim.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Nu sätter vi Sverige på rätt kurs

Gästkrönikan Det blev klart för många att det behövs en annan sorts ledarskap i Sverige. En majoritet av svenska folket ville se en nystart och valde att lägga sin röst på Ulf Kristerssons lag. Nu får Sverige det skifte som landet så väl behöver.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Nya krafter med nya ögon behövs i lokalpolitiken

Gästkrönikan Det behövs nya krafter i politiken som kommer in och med nya glasögon kan ifrågasätta om vi verkligen ska göra som vi alltid har gjort. Därför blir jag väldigt glad när jag tittar på valsedlarna inför höstens kommunval och ser många nya namn.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Ukrainas sak är vår

Gästkrönikan EU måste skyndsamt införa benhårda sanktioner mot Ryssland. Deras övergrepp på ukrainarna ska inte kunna ske ostraffat. De ryska oligarker, militärledare och politiker som utgör stödtrupperna till Putins korrupta regim måste få betala ett högt pris.

Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M): Var är krisinsikten om de viktiga jobben?

Gästkrönikan De styrande, både i Stockholm och i Bryssel, behandlar arbetslösheten ganska lojt. Man får nästan intrycket av att de inte tycker att läget är så illa. För varför lyser toppmöten och kraftfulla jobbplaner annars med sin frånvaro? Krisinsikten finns helt enkelt inte.