Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef grova brott, polisen Halland.
Lars-Gunnar Perlinger säger att den här typen av utredningar kan ta tid och än så länge finns ingen misstänkt för skjutningen i Arvidstorp. Bild: Håkan Johansson

Skytten fortfarande på fri fot

100-tals förhör, fynd skickade på teknisk analys och genomgång av övervakningsfilmer. Polisen jobbar ihärdigt på efter skjutningen i Arvidstorp. Men har fortfarande ingen misstänkt.

ANNONS
|

Månadsskiftet september-oktober blev dramatiskt för många av de boende på Bräckevägen i Falkenberg. I slutet av oktober hittades en misstänkt bomb i en av trädgårdarna. Och bara några veckor senare sköts en kvinna i 20-års åldern i benet.

Men den eller de som ligger bakom det hela är fortfarande på fri fot. Polisen har än så länge inga misstänkta.

– Vi jobbar på med utredningen. Håller förhör och gör andra utredningsåtgärder men vi har ingen misstänkt. Men det finns väl hopp om att vi ska nå fram. Såna här utredningar kan ta ganska lång tid innan man kommer fram till något, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott.

ANNONS

Om det finns någon tydlig koppling mellan den misstänkta bomben och skottlossningen kan polisen fortfarande inte svara på.

– Vi jobbar med båda fallen och det går inte att utesluta att det finns en koppling. Men jag kan inte säga att det finns någon konkret koppling i nuläget, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Har ni fått några tekniska svar kring den misstänkta bomben?

– Vi har fått vissa svar i nuläget men jag vill inte gå in på vad det är för typ av svar.

Har ni säkrat några andra spår från platsen?

– Vad vi säkrar för ytterligare spår det avstår jag att kommentera just nu.

Sedan tidigare har dock polisen hitta delar av den blombukett som gärningsmannen ska ha hållit upp framför ansiktet vid skjutningen.

Dessutom kontrolleras övervakningsfilmer från olika kameror runt om i Falkenberg. Men materialet som analyseras vill Lars-Gunnar Perlinger inte uttala sig om i nuläget.

LÄS MER:Skytten kan ha fastnat på övervakningskamera

LÄS MER:Polisens fynd efter skjutningen i Arvidstorp

LÄS MER:Polisen hittar inget motiv till skjutningen i Arvidstorp

LÄS MER:”Vi hörde en kvinna skrika”

ANNONS