Polisens fynd efter skjutningen i Arvidstorp

Den misstänkte gärningsmannen höll upp en blombukett framför ansiktet när han sköt kvinnan i Arvidstorp. Nu har polisen hittat delar av den udda detaljen.

ANNONS
|

Förra fredagen sköts en kvinna i 20-årsåldern i benet i sin bostad i Arvidstorp. I helgen gick polisen ut på sin facebook-sida med en efterlysning på en blombukett som den misstänkte skytten ska ha hållit framför ansiktet i samband med brottet.

Efterlysningen har nu gett resultat. Det säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott.

– Vi har inte hittat den kompletta buketten än men det kan vara så att vi hittat delar av den, säger han.

Var har ni hittat den?

– Vi har fått tips på platser i hyfsat nära anslutning till brottsplatsen.

Kan man kalla det ett genombrott i utredningen?

ANNONS

– Nja, man gör väl lite små genombrott emellanåt. Men vi vet ju att den varit aktuell. Vi får vänta och se vad vi får för svar, det är våra tekniker som sköter om det.

– Vi kan i alla fall tänka oss en viss väg som gärningsmannen tagit, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Har hållit 100 förhör

Polisens utredare står fast vid att den misstänkte gärningsmannen troligtvis flydde över järnvägen och därefter in på Södra Banvägen.

Förutom blombuketten analyseras just nu hylsorna som hittades vid brottsplatsen. Det samma gäller den sprängladdning som dök upp i samma område den 28 september. Polisen kan ännu inte slå fast att den var riktad mot samma adress.

Dessutom går polisen igenom alla förhör som hållits under veckan.

– Vi har hållit över 100 förhör och det är ganska mycket på mindre än en vecka. Vi ska också kolla om det är några adresser som återstår när det gäller dörrknackning.

Det finns i nuläget inget som kopplar ihop skjutningen i Arvidstorp och skottlossningen på Sloalyckan.

Den skottskadade kvinna har kommit hem

Enligt Lars-Gunnar Perlinger har polisen ännu ingen misstänkt gärningsman. Men trots saknaden av misstänkt och motiv har Perlinger goda förhoppningar att lösa fallet.

– Det är inte helt omöjligt att lösa det här. Men som sagt, vi måste ha turen att få in de rätta sakerna. Som tips, bevis, spår och vittnesuppgifter.

ANNONS

När det gäller den skottskadade kvinnan så ska hon må bra med tanke på omständigheterna.

– Hon kom hem i måndags. Vad jag förstår kommer hon nog inte få några fysiska bestående men, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Läs också: Polisen hittar inget motiv till skjutningen

Läs också: Pistolmannens udda tilltag vid skjutningen

Läs också: Grannarnas stora oro

Läs också: Så reagerar falkenbergarna på brottsvågen

ANNONS