Pistolmannens udda tilltag vid skjutningen

När den misstänkta gärningsmannen avlossade skotten mot den unga kvinnan höll han en blombukett framför ansiktet. Det bekräftar polischefen Christer Bartholdsson som också avslöjar skyttens flyktväg.

ANNONS
|

Sent på fredagskvällen sköts en kvinna i 20-årsåldern i benet när hon öppnade dörren till bostaden. En högst märklig detalj har cirkulerat kring gärningsmannens maskering vid själva skottlossningen. Han ska ha haft en blombukett med sig, något Aftonbladet var först med att rapportera.

Nu bekräftar Christer Bartholdsson, lokalområdespolis i Falkenberg, att skytten hade en bukett.

– Det stämmer. Gärningsmannen hade en sådan och höll den framför sig för att dölja sin identitet. Det är en intressant detalj, säger han.

Polisen gick på söndagskvällen ut med en efterlysning på blombuketten. ”Vi söker främst en blombukett som har använts vid brottet. Har du hittat en sådan och inte kunnat sätta den i något samband så är den av intresse för oss”, skriver polisen på sin facebook-sida.

ANNONS

Polisen har en ganska klar bild för sig hur gärningsmannen flyktväg sett ut från Arvidstorp.

– Vi har indikationer på att han hoppat över järnvägen och in på Södra Banvägen och därefter ner mot Kvekatorpsvägen, säger han.

Hundpatruller har sökt i området, dörrknackningar har genomförts och man har sett hur området kring bland annat företaget Essity har genomsökts.

– Vi är väldigt intresserade av alla iakttagelser från och omkring Södra Banvägen. Personer, fordon, med mera. Vi vill gärna ha in fler iakttagelser, säger Bartholdsson.

Bartholdsson vill inte gå in närmare på spåret än så, och inte heller på vilka eventuella fynd som gjorts i området.

– Det är lite olika saker, vi har gjort en del tekniska beslag. Men det vill vi hålla för oss själva i nuläget, konstaterar han.

I övrigt fortsätter utredningen på samma sätt under söndagen som tidigare under helgen.

– Det handlar om dörrknackning och förhör med olika personer, säger Bartholdsson.

Det finns fortfarande ett antal grundläggande faktorer som är oklara i utredningen. Bland annat om gärningsmannen haft med sig någon mer person på platsen.

– Det kan ha varit en ensam gärningsman, det kan ha varit flera, säger Bartholdsson.

Bartholdsson vill heller inte gå in på om den skottskadade unga kvinnan var den avsedda måltavlan, eller om attacken egentligen var avsedd för någon annan.

ANNONS

Det går i nuläget heller inte att säga något mer konkret om de eventuella kopplingar som kan finnas till den sprängladdning som nyligen påträffades i området eller om det finns någon känd hotbild sedan tidigare mot någon person på adressen.

– Det tänker jag inte kommentera, säger Bartholdsson.

Det går heller inte i nuläget att slå fast hur många skott som avfyrades.

– Det har hittats ett antal tomhylsor. Men det finns vittnesuppgifter som går isär när det gäller hur många skott som ska ha avfyrats, säger Bartholdsson.

ANNONS