Grannarnas stora oro efter skjutningen

Grannar höll ett möte efter skjutningen i Arvidstorp i Falkenberg. Flera barnfamiljer i området är nu rädda för hämndaktioner och att oskyldiga ska råka illa ut.

ANNONS
|

Tidningen har varit i kontakt med flera grannar som både sett och hört saker som rör skjutningen i Arvidstorp på fredagskvällen.

En granne säger att han hörde fyra, fem kraftiga smällar vid klockan 23.15 och att flera personer därefter sprang ut och började ropa.

– Jag larmade polis och ambulans eftersom jag förstod att något allvarligt hade hänt, säger en granne i området.

En annan granne säger att han hörde tre, fyra skott och vittnar om att en vit bil lämnat området i riktning mot Sandgatan. Det finns också uppgifter om en elsparkcykel.

Dagen efter samlades flera grannar i området för att prata om det som hänt. Det finns många barnfamiljer och även pensionärer som nu oroar sig för att oskyldiga ska komma till skada.

ANNONS

– Folk är oroliga. Vi kan bara hoppas att det inte blir en rundgång av våld som kommer hit än mer. Det är väldigt nära inpå för oss, så det är omskakande för oss alla. Ingen vill bli indragen i sådant här, säger en boende i området.

Vad behöver hända för att få stopp på det här?

– Vi hoppas så klart att skyldig spärras in utan att någon hinner hämnas så det inte blir en rundgång av hämndaktioner.

De boende som tidningen varit i kontakt med har alla valt att uttala sig anonymt på grund av rädsla.

Christer Bartholdsson, lokalområdeschef i Falkenberg, försöker lugna ner oron.

– Det jag kan säga är att vi gör allt vi kan för att det inte ska ske något mer. Det kommer vara polispersonal på plats, säger han.

Läs också: Polisen knackar dörr

Läs också: Så reagerar falkenbergarna på brottsvågen

ANNONS