Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på avdelningen grova brott. Utredarna söker av olika övervakningskameror i Falkenberg i jakten på gärningsmannen efter skjutningen i Arvidstorp.
Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på avdelningen grova brott. Utredarna söker av olika övervakningskameror i Falkenberg i jakten på gärningsmannen efter skjutningen i Arvidstorp.

Skytten kan ha fastnat på övervakningskamera

Det har gått en och en halv vecka sedan skjutningen i Arvidstorp och polisen har fortfarande ingen misstänkt gärningsman. Men skytten kan ha fastnat på övervakningskamera.

ANNONS
|

Fredagen den 9 oktober sköts en kvinna i 20-årsåldern i benet när hon öppnade ytterdörren till bostaden i Arvidstorp. Skytten flydde över järnvägen i riktning mot Södra Banvägen.

Han ska ha haft en blombukett framför ansiktet vid själva skottlossningen. Delar av den har polisen hittat på flyktvägen. Det har även gjorts andra fynd som skickats för teknisk undersökning.

Polisen har dessutom gjort över 100 förhör med grannar, vittnen och släkt till den skottskadade kvinnan. Men trots ihärdigt utredningsarbete finns fortfarande ingen misstänkt gärningsman eller ett uttalat motiv bakom brottet.

Något som ger en bild av att utredningen står och stampar. Men det håller inte Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott, med om.

ANNONS

– Det känns som vi har trådar att dra i, säger han.

Han nämner fortsatta förhör med personer som gjort iakttagelser. Dessutom går polisen igenom privata och offentliga övervakningskameror runt om i Falkenberg.

– Vi tittar efter personer som kan ha betett sig underligt och som behöver följas upp. Det kan vara innan händelsen och på andra ställen, exempelvis på bussar. Men vad det har gett kan jag inte gå in på i detalj, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Ett annat spår är blombuketten. Utredarna försöker hitta inköpsstället.

– Vi kollar upp olika blombutiker för att se var buketten kan ha köpts, säger Perlinger.

När det gäller sprängladdningen som hittades i samma område som skjutningen så väntar utredarna fortfarande på svar från den tekniska undersökningen.

Läs också: ”Vi hörde en kvinna skrika”

Läs också: Pistolmannens udda tilltag vid skjutningen

ANNONS