Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott.
Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott. Bild: Håkan Johansson

Polisen hittar inget motiv till skjutningen i Arvidstorp

Polisen vet ännu inte varför en kvinna i 20-årsåldern skottskadades vid ingången till sin bostad i Arvidstorp.
– Vi har i nuläget inte något motiv till skjutningen, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott.

ANNONS
|

Polisen ska fortsätta med dörrknackning i området kring brottsplatsen och flyktvägen för att om möjligt få fram fler vittnesuppgifter.

Under måndagen hördes kvinnan som blev skjuten i benet av den pistolman som maskerade sitt ansikte med en blomsterbukett.

– Vi hade ett långt förhör med henne och hon lämnade bra uppgifter om händelsen.

Har hennes uppgifter gjort att ni har kommit närmare ett gripande?

– Nej, men det har gett oss en bättre bild av gärningsmannens signalement och själva händelsen. Det blir alltid lite rörigt i början med olika vittnesuppgifter fram och tillbaka om hur det har gått till. Så det kändes bra att höra henne för att få en klar bild.

ANNONS

Vem var måltavlan?

Var kvinnan den tänkta måltavlan för pistolmannen?

– Det är för tidigt att säga. Han har skjutit mot henne, men i vilket syfte vet vi inte, men hon har ju blivit träffad.

– Vi pratar med familjen och det har inte kommit fram uppgifter som gör att vi fått fram något motiv. Nu måste vi fortsätta med att titta brett för att få fram vad det här kan handla om. I nuläget har vi inget konkret när det gäller vem gärningsmannen var ute efter egentligen.

– Händelsen är extrem på så sätt att en person dyker upp i någons hem och börjar skjuta. Det är inget som vi utreder speciellt ofta, säger Lars-Gunnar Perlinger, som påpekar att det i samma område hittades en bomb i en trädgård för några veckor sedan.

Hittar inte blomsterbuketten

Skjutningen inträffade vid ingången till bostaden strax innan klockan 23.30 i Arvidstorp i fredagskväll. Polisen vill fortfarande att människor som har sett och hört något hör av sig.

– Sen har vi inte hittat den blomsterbukett som gärningsmannen hade med sig. Den är intressant för oss, säger Lars-Gunnar Perlinger.

ANNONS