Kvinna sköts i benet – nu läggs utredningen ner

Den 9 oktober blev en ung kvinna skjuten i benet i sin bostad. En händelse som skakade om Falkenberg. Nu tvingas polis och åklagare lägga ner mordförsöket och gärningsmannen går fri.

ANNONS
|

Drygt en vecka efter skottlossningen på Sloalyckan i höstas utfördes ännu ett mordförsök i Falkenberg. Den här gången fick en ung kvinna en kula i ena benet när hon öppnade dörren till bostaden i Arvidstorp.

Skytten ska ha skymt sitt ansikte med en blombukett och därefter lämnat platsen i riktning mot Södra Banvägen.

Men trots att över 100 förhör hölls och diverse fynd längs flyktvägen hittades har inte utredarna lyckats knyta någon gärningsman till brottet. Den 15 december greps och anhölls en man i 30-årsåldern men släpptes efter förhör. Närmare än så kom de inte.

ANNONS

Under torsdagen beslutade sig åklagaren Gisela Sjövall att lägga ner utredningen. Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på avdelningen grova brott, var utredningsledare i ärendet.

– Vi har vänt på alla stenar så gott det går. Vi hade ju en som vi hämtade in som misstänkt och hörde men han hade en förklaring till varför han var i Falkenberg just den helgen. Vi kom inte längre med honom, säger han.

– Han hade en förklaring som var helt rimlig. Vi fick inte fram att han skulle ha varit vid platsen när brottet skedde.

Hur känns det att tvingas lägga ner utredningen?

– Det är alltid tråkigt att behöva lägga ner en utredning när sådana här grova våldsbrott inträffar. Men en gärningsman lämnar inte så mycket spår efter sig. Och när man hållit på några år så vet man att den här typen av brott är svårlösta, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Kunde ni ha gjort något annorlunda?

– Nej, vi har gjort allt. Vi var snabba på där och jobbade hela helgen med dörrknackning med mera. Vi var väldigt offensiva med tanke på skjutningen som skedde på Sloalyckan tidigare. Jag ser inte att vi kunde ha gjort något annorlunda.

Hur har kvinnan och familjen som råkade ut för mordförsöket reagerat?

ANNONS

– Hon verkar okej med det. Hon hade ju tur i oturen att skadan inte blev värre.

Har ni något motiv till gärningen?

– Nej, vi har inte fått fram något konkret motiv. Men vi tror inte det var riktat mot henne, det finns inget som tyder på det.

Lars-Gunnar Perlinger menar också att det varit ganska tyst om den här händelsen i Falkenberg.

– När vi inte själva kommer framåt med våra utredningsåtgärder, så är det allmänheten som är vår bästa information. Men där har vi tyvärr inte fått mycket hjälp, säger han.

LÄS MER: ”Vi hörde en kvinna skrika”

LÄS MER: Grannarnas stora oro efter skjutningen

LÄS MER: Polisen: ”Vi ska se till att inget mer händer”

ANNONS