Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

29-åringen anhölls för mordförsök

Polisen anhöll i veckan en 29-årig man i Skaraborg som misstänks för mordförsöket på en ung kvinna i Falkenberg. Han släpptes dock efter förhör.

I oktober sköts en ung kvinna i benet i Arvidstorp i Falkenberg. Gärningsmannen ska ha skyddat sitt ansikte med en blombukett och har sedan dess varit på fri fot. Men nu kanske polisen hittat rätt person.

I tisdags morse greps nämligen en 29-årig man i Skaraborg tillsammans med en annan man, något SVT Halland var först med att rapportera.

Han misstänks för både mordförsök och grovt vapenbrott. Han förhördes och hölls kvar över natten men släpptes dagen efter.

– Han är fortfarande misstänkt men vi har inte tillräckligt för att häkta honom, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott.

Vad är det som gör att han är intressant i utredningen?

– Det vill jag inte gå in på. Men han har varit intressant ganska länge i utredningen. Han har tidigare bott i Falkenberg men bor sedan ett antal år i Skaraborg. Han är känd av polisen sedan tidigare, säger Lars-Gunnar Perlinger.

I samband med gripandet genomförde polisen ett antal husrannsakningar. Enligt Perlinger gjorde de några beslag men han vill inte gå in på vad. Förutom mordförsöket är 29-åringen också skäligen misstänkt för grovt vapenbrott.

Men polisen hittade inget vapen vid husrannsakan. Den andra mannen släpptes efter förhör men är även han misstänkt för grovt vapenbrott. Polisens utredare har inga misstankar om att det ska finnas fler gärningsmän inblandade än 29-åringen.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi kommer fortsätta utreda och se om vi kan stärka misstankarna eller avskriva honom, säger Perlinger.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här