Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

Kvinna skjuten i Falkenberg

Sent på fredagskvällen blev en kvinna i 20-årsåldern skjuten i benet. Polisen uppger att skjutningen har skett inne i en lägenhet.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fördes under natten till sjukhuset i Halmstad med ambulans efter att hon skjutits i benet. Enligt polisen ska hon ha påträffats med skottskador inne i en lägenhet. Händelsen inträffade strax innan klockan 23.30 på Arvidstorp i Falkenberg.

– Man har skjutit mot en person i en lägenhet. Det är någon som har ringt på en lägenhetsdörr och när dörren öppnas så har det förekommit en skjutning. Mer än så vill jag inte säga, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Var det kvinnan som öppnade dörren?

– Det kan vara så, säger Stefan Gustafsson.

Under natten pågick en större insats i området och polisens tekniker var på plats för en undersökning av området. Ett antal personer togs in för förhör men samtliga har släppts.

Hur många poliser är inblandade?

– Det säger vi aldrig men det är en stor insats, säger Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen region Väst, under natten till lördag.

Hur allvarliga är kvinnans skador?

– Det är svårt att säga men mina uppgifter är att hon är skjuten i benet och det kan vara allvarligt eftersom det finns kroppspulsåder, säger Johan Ljung.

Tidigt på lördagsmorgonen skriver polisen på sin hemsida att skadorna ”betecknas som relativt lindriga”.

– Vi söker efter gärningspersoner och det kommer vi att göra under natten. Vi har redan gjort en del förhör i den närmsta omgivningen och det kommer att göras ännu fler förhör under natten och morgondagen, sade Johan Ljung under natten mot lördagen.

I nuläget rubriceras händelsen som försök till mord alternativ försök till dråp. Under natten gjorde polisen ett antal fynd på platsen men de vill i nuläget inte gå ut med mer information om vad det handlar om för fynd.

– Vi måste begränsa den informationen för att det inte ska nå gärningsmannen eller gärningsmännen, säger Stefan Gustafsson.

Det finns just nu ingen misstänkt för dådet men polisen är intresserad av tips från allmänheten.

– Vi vill naturligtvis ha in uppgifter om platsen, personer, fordon eller andra iakttagelser man har gjort, säger Stefan Gustafsson.

LÄS MER: ”Vi hörde en kvinna skrika”

Tre allvarliga brott i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här