Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Karlsson Ajdei fick jubla mot Elfsborg. Bild: KRISTER ANDERSSON
Simon Karlsson Ajdei fick jubla mot Elfsborg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Simon Karlsson Adjeis stora glädje efter första målet

Det tog 27 år.
Nu har Simon Karlsson Adjei gjort sitt första mål i allsvenskan.
–Jätteroligt, säger anfallaren.

Inför den här säsongen hade Simon Karlsson aldrig spelat i vare sig allsvenskan eller superettan. Förutom ett par år i division hade anfallaren varit en sväng i Kanada, men aldrig på högstanivå i Sverige.

Han tog den långa vägen till allsvenskan – där han nu presenterat sig.

Forwarden gjorde Varbergs Bois mål i 3–1-förlusten mot Elfborg, och det var ju dessutom lagets första mål i seriespel 2021.

– Det är jätteskönt och jag är jätteglad. Men det är bara ett mål. Det är 28 matcher kvar. Men det viktigaste för en anfallare är att göra sitt första mål så tidigt som möjligt så att man får både känslan och självförtroende med sig, säger den allsvenske debutantmålskytten.

Han fortsätter:

– Det har varit säsonger där det tar ett par matcher innan man kommer igång. Det är jobbigt. Ju mer erfarenhet man har, desto mer kan man jobba med det. Men när väl släpper, oavsett om det tar en match eller fem matcher, så brukar det lossna rejält. Då är man het hela tiden.

Karlsson behövde faktiskt bara två minuter för att slå till mot fjolårstvåan. Sedan hade han tänt poänghoppet för Varbergs Bois.

– Jag bidrog med det jag kan som ”nia”. Jag ville hota dem hela tiden. Det blev ett tråkigt slutresultat. Jag trodde att vi kunde jaga tillbaka till kvittering, men det blev inte riktigt så.

Du startade senast och hoppade in nu. Hur tänkte du kring att börja på bänken?

– Jag tänkte faktiskt inte så mycket på det. Jag hoppades bara på att komma in. Det har tagit mig 27 år att ta mig till allsvenskan, så jag visste att jag skulle ge hela mitt hjärta när jag kom in. Det kommer jag göra hela säsongen. Jag tänker inte så mycket på om jag startar eller inte. Som anfallare kan det till och med vara bättre att hoppa in och ha lite extraenergi sista 20 minuterna.

Trots att det blev tvåmålsnederlag så tycker Adjei att Varbergs Bois att den sista halvtimmen var skaplig, och att det här var ett steg i rätt riktning.

– Sista 30 har vi press på dem. Då löper vi, och framför allt på kanterna. Adama Fofana gör det riktigt fint och tar sig runt hela tiden. Liljenbäck gör samma sak. Vi hotar dem och lägger in bollarna. Sedan kanske alla bollar kom fram och jag känner att vi kunde fyllt på lite till ibland.

– Fotbollsmässigt, och framför allt i slutet, var det flera kliv framåt. Förutom att vi var passiva bakåt så har jag en positiv känsla.

Läs mer: Bois domarkritik: ”I år kommer de säkert inte blåsta för våldtäkt”

Krönika: Där allt avgörs var Bois som sämst

Läs mer: Så var matchen – minut för minut

Läs mer: Betygen på Boisspelarna efter förlusten

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här