Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Varbergs Bois straffilska efter förlusten mot Elfsborg

Robin Simovic gick omkull i straffområdet mot Elfsborg.
Till Varbergs Bois besvikelse friade domare Kristoffer Karlsson.
– För mig är det solklar straff, säger anfallsstjärnan efter 3-1-förlusten.

Hemmapremiär och åtta åskådare på läktaren.

Men i inledningen av mötet Elfsborg ville det sig inte alls för Varbergs Bois.

Fjolårstvåan från Borås började klart bäst och August Strömberg fick göra ett par vassa parader. På en hörna gjorde Maudo Jarjué till slut 1-0.

Men Varbergs Bois spelade upp sig och efter 30 minuter gick hemmalagets reslige forward Robin Simovic i gräset inne i Elfsborgs straffområde. Men domare Kristoffer Karlsson valde att låta spelet fortgå - och kort därefter gjorde Elfsborg Marokhy Ndioné 2-0.

– Jag vänder och får en spark på stödjebenet. Jag trillar. För mig är det solklar straff och för de flesta andra är det också det. Men domaren såg tydligen ingenting, säger Robin Simovic.

Joakim Persson fick höra reaktionerna från sina spelare inne i omklädningsrummet.

– Man måste ha tur. Förra året blåste domarna för ”soft penalty” och då blåste de 700 000 straffar. I år kommer de säkert inte blåsa för våldtäkt, så då blir det fel åt det hållet. Det är som det är. Vi måste rannsaka vår första halvlek som inte är tillräckligt bra för att möta den typen av lag, som har så pass mycket kvalitet samtidigt som vi inte är på tårna. Då räcker vi inte till, säger Bois manager.

Huvuddomare i mötet med Elfsborg var Kristoffer Karlsson. Det är inte en god vän till Persson, som sågade Karlsson efter mötet med Kalmar FF i fjol. Varken Simovic eller Persson pratade med huvuddomaren om situationen.

Simovic var nära att reducera tidigt i den andra halvleken. Anfallaren blev fri med Tim Rönning, men Elfsborg-målvakten räddade.

– Den studsade fram till mig. Men det är ett svagt avslut. Det är surt, men vi blickar framåt. Det finns delar vi kan ta med oss, säger Simovic.

Istället blev det inhoppande Simon Karlsson Adjei som gjorde sitt första allsvenska mål i karriären. Men det blev inga poäng i hemmapremiären på Varberg Energi Arena.

I slutet av matchen nådde Marokhy Ndioné högst på en hörna och knoppade in sitt andra mål för kvällen.

Det blev spiken i kistan..

– Det är en sur förlust. Vi kommer snett på det i inledningen. Det kan stå 3-0 efter tio minuter. I andra halvlek är det bättre. Vi forcerar. Tyvärr får de in 3-1. Men det finns delar vi kan ta med oss från den här matchen, men vi måste vara påkopplade från start, säger Simovic.

Persson igen:

– 3-1 är finito för vår del. Det jag är stolt och glad över att vi kan matcha ett förmodat topp fyra-lag över 93 minuter. Det kan vi ta med oss. Vi har ett tufft schema första åtta matcherna, vi har topp sex-lagen och Östersund och Mjällby, avslutar Bois-managern.

Krönika: Där det avgörs är Bois som sämst

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här