Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jean Carlos de Brito gjorde en oerhört svag insats och bjöd på mängder av lägen till Elfsborg.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Jean Carlos de Brito gjorde en oerhört svag insats och bjöd på mängder av lägen till Elfsborg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Simon Carlsson: Där allt avgörs var Varbergs Bois som sämst

En ganska jämn match ute på plan. En överkörning i straffområdena. Där allt avgörs var Varbergs Bois egentligen inte i närheten.

Det märktes omgående att det här skulle bli en jobbig kväll för Varbergs Bois. Det tog bara några minuter för Elfsborg att kombinera sig till ett friläge och visade på blottorna som finns i den grönsvarta defensiven.

Och det skulle bara dröja några minuter till innan det var bortaledning efter ett mål som inte får hända när man är ett förmodat bottenlag som Varbergs Bois. Man får inte stå och sova när den korta hörnan finns som ett alternativ, det lär man sig som barn, som junior och som senior. Men uppenbarligen behöver man fortfarande lära sig det som elitspelare.

Individuellt ska det självklart vara skillnad mellan förra årets allsvenska tvåa och det allsvenska lag som har lägst lönebudget av alla. Då får man inte göra det ännu lättare för Elfsborg att visa upp den skillnaden. Men det gjorde Bois och framförallt Jean Carlos de Brito.

Missade passningar, misslyckade dribblingar och ett svagt duellspel. Det måste vara svårt att motivera för Hampus Zackrisson varför han fick göra löpträning efter match istället för att springa på plan under matchen. Det förvånar mig om brassen finns på plan mot Djurgården

Det är svårt att komma ifrån brassens insats den här kvällen. Han hamnade ständigt fel i positionsspelet vilket 0-2 var ett resultat av, även om den situationen mest kom att hamna om Kristoffer Karlssons beslut att inte blåsa frispark till Albert Ejupi innan kontringen.

Men i andra halvlek fortsatte de Brito att bjuda på målchanser av alla dess slag. Missade passningar, misslyckade dribblingar och ett svagt duellspel. Det måste vara svårt att motivera för Hampus Zackrisson varför han fick göra löpträning efter match istället för att springa på plan under matchen. Det förvånar mig om brassen finns på plan mot Djurgården.

Vad kan då hemmalaget ta med sig ifrån det här? Simon Karlsson Adjeis inhopp lovade mycket, inte bara för målet. Han har kanske inte Robin Simovics targetspel, men han är en bra huvudspelare och var faktiskt nära att bli tvåmålsskytt efter en fin nick i slutskedet.

För att inte tala om två insläppta mål på hörnor, det är en del av spelet där Varbergs Bois måste ligga på plus för att den här säsongen ska sluta i dur

Men framförallt så hotar han på flera sätt och kan ta avslut med båda fötterna i och runt straffområdet. Näsa för mål, ja det vet vi ju att han har från fjolårets succé i ettan. Tillsammans med Adama Fofana var Karlsson Adjei bäst i hemmalaget.

Det är dock oroande att det tidigare så stabila försvarsspelet svajade betänkligt. Elfsborg är förvisso ett av allsvenskans bästa lag, men hade alldeles för lätt att skapa målchanser. För att inte tala om två insläppta mål på hörnor, det är en del av spelet där Varbergs Bois måste ligga på plus för att den här säsongen ska sluta i dur.

Läs mer: Betygen på Boisspelarna efter förlusten