Adama Fofana lägger locket på om vad det var som inte gick vägen i IFK Norrköping-historien.
Adama Fofana lägger locket på om vad det var som inte gick vägen i IFK Norrköping-historien. Bild: JOHAN BOREHED

Adama Fofanas ord om spruckna ”Peking”-flytten

Adama Fofana var på väg till IFK Norrköping. Men flytten sprack.
– Jag och coachen har pratat mycket om det där, säger ivorianen.

ANNONS
|

Det har varit en illa bevarad hemlighet, Adama Fofanas potentiella flytt till IFK Norrköping.

Klubbarna var överens. Men nyligen kunde HN berätta att övergången runnit ut i sanden. 21-åringen och ”Peking” kunde inte hitta en lösning som nöjde båda parter.

– Jag vet inte riktigt vad som har hänt men ”deal is off”. Vill de fortfarande ha honom blir det en ny förhandling med oss först, sa Bois manager Joakim Persson för ett par dagar sedan.

Under lördagen kryssade Varbergs Bois mot Halmstads BK, 3-3. I den matchen spelade Adama Fofana andra halvlek. Varför är han fortfarande kvar? Vad det var som hände med ”Peking”? Det låter han vara osagt.

ANNONS

– Jag kan inte säga någonting än. Transferfönstret är inte stängt ännu. Jag måste bara fortsätta vara fokuserad och fortsätta jobba på. Jag och coachen (Joakim Person) har pratat mycket om det där. Vi får se vad som händer, säger ivorianen.

Vad har ni pratat om? Kan du säga något om det?

– Nej, jag kan inte säga något om det. Nu måste jag bara fokusera på det som händer på planen. Vi får se vad som händer.

Kan du säga någonting om vad som inte löste sig med IFK Norrköping?

– Nej.

Om Fofana blir kvar i Varbergs Bois eller inte återstår att se. Att lämna klubben verkar inte helt otänkbart. Om det blir en fortsättning, ja, då blir det en fortsättning.

– För mig, om jag får en möjlighet, så skulle det vara ett bra steg. Jag har varit här i tre säsonger. Det skulle vara en bra möjlighet att lämna, säger Fofana.

Han fortsätter:

– Men även om jag stannar så måste jag visa mer, för då kan också möjligheten till en flytt öppna sig. Men jag måste bara tänka på fotboll nu. Sedan får staben och alla runtomkring hantera det andra.

Ivorianen erkänner att det varit ett par intensiva och lite röriga veckor. Att hålla koncentrationen på rätt saker har varit en utmaning.

ANNONS

– Det är svårt. Det ringer lite här och där och man undrar om det är sant. Det är svårt, men jag är fortfarande ung och måste bara vara fokuserad.

Läs mer: Fofanas flytt till ”Peking” sprack

Läs mer: Oväntad Bois-målskytt i Hallandsderbyt

Läs mer: Tranberg spekulant på kaptensbindeln

ANNONS