Robin Tranberg.
Robin Tranberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Robin Tranberg var lagkapten mot Halmstads BK

Det är inte klubbat vem som är kapten i Varbergs Bois. Men mot HBK bar Robin Tranberg bindeln.
– Det är såklart en jätteboost, säger han.

ANNONS
|

Astrit Selmani lämnade för Hammarby. Inte nog med att det var poängligasegraren som försvann. Det var dessutom Bois kapten.

Så vem ska bära bindeln nu? Det är höljt i dunkel. Eller, snarare sagt, det finns ingen uttalad ännu.

Mot HBK fick dock Robin Tranberg är äran. Han trivdes i rollen.

– Det är alltid en stor ära att få förtroendet som lagkapten. Men som ”Jocke” (Joakim Persson) sagt har vi inte utsett någon ännu. Vi får se. Men man bär den med stolthet, säger han.

Är du spekulant?

– Ja. Annars skulle jag inte bära den, tänker jag. Men vi får se. Det är ingenting jag går runt och tänker på, men det är såklart en jätteboost. Vi har många bra ledartyper. Oavsett vem det blir så blir det nog bra.

ANNONS

Det har varit ruljangs på lagkaptener i Bois de senaste åren. Jesper Modig fick förtroendet samma säsong som när klubben tog klivet upp i allsvenskan. Han är nu i Trelleborgs FF. Före dess, ja, då var det Matt Pyzdrowski som förärades honnören.

Joakim Persson svarar varken bu eller bä om det är Tranberg som kommer att få förtroendet när tävlingssäsongen drar igång.

– I Varbergs Bois finns det bara kaptener, säger tränaren.

Tranberg visade dessutom var skåpet skulle stå i mötet med HBK. Han gjorde ett av Bois tre mål i kryssmatchen.

– Jag fick bollen i ytan mellan deras mittfält och backlinje. Jag tog några steg och drar iväg en klassisk futsal-tåfjutt. Den satt vid stolpen. Deras keeper var inte med på den, han var på väg bakåt. Den satt fint, avslutar han.

Läs mer: Oväntad Bois-målskytt i mötet med HBK

Läs mer: Så var matchen - minut för minut

ANNONS