Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Varbergs Bois kryssade mot Halmstads BK

En rivstart till 2-0.
Sedan vände HBK.
Men Bois fick sista ordet och det blev kryss i Hallandsderbyt.
– Vi blir bättre och bättre, säger backen Joakim Lindner.

Tredje försäsongsmatchen. Och tredje Hallandsderbyt.

Tidigare hade Varbergs Bois mött Tvååkers IF och Falkenbergs FF. De matcherna slutade i förlust respektive kryss efter 90 minuter.

Mot Halmstads BK skapade sig Bois inledningsvis ett ypperligt läge att vinna sin första match 2021. Laget fick en drömstart i Rydahallen, Borås.

Det var en oväntad målskytt som gav Bois ledningen i den sjunde minuten. Mittbacken Joakim Lindner, som inte svarade för en enda fullträff i fjol.

– Vi hade en frispark och tryckte upp laget. Det blir alltid någon duell i straffområdet och sedan får man försöka nafsa upp andrabollen. Jag fick en tå på den och sedan styrdes den på en back. Det var väl mest flyt, kanske, säger Joakim Lindner.

Bara någon minut senare skickade Robin Tranberg in 2-0 med en klassisk ”tåpaj”. En hygglig inledning på matchen, minst sagt.

– Ibland är det lite tillfälligheter som gör att det blir så. Vi gör mål på en fast och ”Jocke” gör mål. Det andra är en omställning där jag trodde att Tranberg skulle släppa ut den på kanten, men han drog iväg en tåpaj. Det var bra betalt för vår del, säger tränare Joakim Persson.

Men fotbollsmatcher varar i 90 minuter.

HBK-anfallaren Mikael Boman nätade dubbelt. Simon Lundevall slog till med en läcker frispark som överlistade Bois målvakt Philip Mårtensson.

3-2 i paus.

Den andra halvleken blev inte lika målglad.

Men mål blev det. Med en dryg kvart skickade Viktor Karlsson ut en smörpassning till kantspringaren Jakob Lindahl. Nyförvärvet från Sylvia och han slog i sin tur ett inspel längs marken. Då dök Keanin Ayer upp på rätt plats och rakade in kvitteringsmålet.

3-3 och sydafrikanens mål blev matchens sista.

– Det var lördagsgodis från alla håll och kanter. Första 25 är överraskande bra från vår sida. Det nära 3-0 på ett motlägg. I anfallet efter det gör Mikael Boman... det är bara han som kan göra sådana mål i boxen. Vi blir hårt straffande, summerar tränare Joakim Persson.

Han fortsätter:

– Med tanke på att vi saknar elva spelare på hemmaplan är jag väldigt nöjd. Falkenberg är ett förmodat topplag i superettan och spelade i allsvenskan förra året. Halmstad var överlägset i superettan förra året. Att vi kan matcha dem med det manskapet vi har över 93 minuter såhär tidigt på säsongen är jag jättenöjd med.

En förlust och två kryss är Bois facit efter tre matcher. Joakim Lindner tycker dock att laget tar steg i rätt riktning.

– Vi blir bättre och bättre. Det var bäst fart i den här matchen. Mot Tvååker var det mest bandy. Det var is på planen. Om vi jämför med Falkenbergsmatchen är det bättre tendenser, säger mittbacken.

Var står ni?

– Halmstad är ett jäkla bra lag, de släppte in 18 mål förra säsongen, och vi gör tre på dem i dag. Det visar att vi gör någonting bra. Sedan är det aldrig bra som back att släppa in tre mål. Men det var en sådan dag i dag och det får man köpa. Skönt att det är en träningsmatch, avslutar 29-åringen.

Läs mer: Kaptensfrågan öppen i Bois: ”Man bär bindeln med stolthet”

Läs mer: Så var matchen - minut för minut

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här