Ankarskolan.
Ankarskolan. Bild: Annika Karlbom

Coronasmitta på ännu en grundskola i Varbergs kommun

Under hösten har flera skolor i Varbergs kommun gått ut med information om bekräftad coronasmitta. Under söndagskvällen fick vårdnadshavare information om bekräftade fall på ytterligare en skola.

ANNONS
LocationTräslövsläge|
|

Två i personalen på Ankarskolan i Träslövsläge har testats positivt för covid-19.

– Så fort vi får information om smitta oavsett om det är bland personal eller elever går vi ut med information till vårdnadshavare. Vi har god kännedom om hur situationen är för personalen, eleverna har vi sämre koll på, säger Robert Andersson, kommunikatör på förskole– och grundskoleförvaltningen på Varbergs kommun.

Det finns exempel på förskolebarn som skickats hem och grundskolor som fått stänga på grund av coronautbrott i andra delar av vårt avlånga land. Men Varbergs kommun vidtar inga åtgärder utöver de vanliga rekommendationerna – undervisningen rullar på som vanligt i stort sett.

ANNONS

– Man gör det man kan, till exempel glesar ut i matkön och lämnar information om att vårdnadshavare ska lämna och hämta utomhus.

Är det tal om distansundervisning?

– Nej, vi har inte fått några särskilda rekommendationer från smittskyddsläkaren. Endast i ett fall under hösten har smittskyddet lämnat ytterligare råd gällande provtagning av personal. Men det har inte skett i det här fallet, säger Robert Andersson.

Så all skolpersonal behöver inte göra ett test?

– Nej, man ska testa sig vid lindriga symtom och stanna hemma om man känner sig sjuk, säger Robert Andersson.

Läs mer: Personal och elev på skola i Varberg smittade med corona

Coronasmitta på förskola

Här är områdena i Varberg och Falkenberg med flest coronafall

Skällinge skola drabbad av corona

Coronasmitta kopplad till två grundskolor

ANNONS