På fredagen meddelade rektorerna på Påskbergsskolan att en person med koppling till skolan bekräftats smittad av covid-19.
På fredagen meddelade rektorerna på Påskbergsskolan att en person med koppling till skolan bekräftats smittad av covid-19. Bild: Malin Strandberg

Coronasmitta kopplad till två grundskolor

Först fick vårdnadshavare till eleverna på Mariedalsskolan information om att en elev på skolan är bekräftat sjuk i covid-19. Nu har Påskbergsskolan skickat ut ett liknande informationsblad.

ANNONS
|

På fredagen skickades ett informationsblad om att det finns fall av coronaviruset på Påskbergsskolan. Däremot ingår inte skolan i smittskydd Hallands smittspårning vilket innebär att det inte ges några ytterligare rekommendationer än sedan tidigare.

Det är bara när en elev eller personal haft närkontakt med någon på skolan under den smittsamma perioden som skolan involveras i smittspårningen.

I informationsbladet ber rektorerna Annefrid Svenningsson och Ingela Wiss Altinell vårdnadshavare att vara uppmärksamma på symptom hos barnen och fortsätta följa de rådande rekommendationerna.

Tidigare i veckan fick också vårdnadshavare till barn på Björnligans förskola liknande information om att en förskolelärare bekräftats sjuk.

ANNONS

LÄS MER:Elev på Mariedalsskolan bekräftad med covid-19

LÄS MER:Förskolepersonal smittad av corona

ANNONS