Det är på Trönninge skola två medarbetare och en elev har bekräftats med corona. Ytterligare ett tiotal medarbetare och ett flertal elever är hemma med symptom.
Det är på Trönninge skola två medarbetare och en elev har bekräftats med corona. Ytterligare ett tiotal medarbetare och ett flertal elever är hemma med symptom. Bild: Annika Karlbom

Personal och elev på skola i Varberg smittade med corona

Två medarbetare och en elev på en skola i Varberg har bekräftats med corona. Ytterligare tio ur personalen är hemma med symptom och väntar på provsvar.

ANNONS
|

Det är på Trönninge skola i Varberg som två ur personalen och en elev har bekräftats med corona. Ytterligare ett tiotal medarbetare och ett antal elever är hemma med symptom och väntar på provsvar.

– Det är personal från de yngre åldrarna i årskurs F-3 som är drabbade, säger Johan Berntsson grundskolechef i Varbergs kommun.

Rektorerna på skolan gick ut med information till vårdnadshavare under gårdagen men det finns i dagsläget inga planer på att lägga om verksamheten.

– Nej i nuläget har vi inga sådan planer. Men det är klart, blir det ytterligare personal som får stanna hemma med symptom så får vi kolla om vi kan lägga om verksamheten, säger Johan Berntsson.

ANNONS

I informationen som har gått ut till vårdnadshavare uppmanas de att vara extra noga med att se till att följa de rekommendationer som finns och hålla barnen hemma vid minsta förkylningssymptom.

– Vi arbetar utifrån den plan som Folkhälsomyndigheten har lagt fram för skolverksamhet. Förutom de har vi även nu gått ut med att inga vuxna som inte jobbar på skolan får komma in. All hämtning och lämning av barnen sker nu utomhus, berättar Johan Berntsson.

All personal som är hemma med symptom har blivit uppmanade att göra ett självtest. För barn under 16 år finns ännu inte möjligheten att göra självtest hos Region Halland.

– Vi har istället uppmanat vårdnadshavare till elever med symptom att uppsöka vårdcentral och försöka få ett test den vägen, säger Johan Berntsson.

ANNONS