Johan Klingborg, socialchef Falkenbergs kommun.
Johan Klingborg, socialchef Falkenbergs kommun. Bild: Håkan Johansson

Ett bekräftat fall av corona i hemtjänsten i Falkenberg

Falkenbergs kommun har än så länge lyckats hålla smittan ute från sina särskilda boenden. Men nu har ett fall av covid-19 bekräftats inom hemtjänsten i Falkenberg.

ANNONS
|

Detta meddelar Falkenbergs socialchef Johan Klingborg på torsdagseftermiddagen.

– Vi har fått ett positivt fall av corona inom hemtjänsten och det rör sig om en brukare. Och då har vi initierat smittspårning som vi ska enligt våra rutiner och gör allt vi kan för att minimera vidare spridning, säger Johan Klingborg.

I bland annat Varberg har smittan tagit sig in på de särskilda boendena igen men än så länge har inga fall konstaterats på äldreboendena i Falkenberg.

– Vi är mest observanta kring SäBo (särskilda boenden, reds. anm) och när det rör hemtjänsten, eller ordinarie boenden som vi säger, så handlar det om folk som rör sig ute i samhället och inte lever med personal kring sig hela tiden. Självklart är det olyckligt att vi fått ett positivt covid-fall men vi vill hålla det utanför våra särskilda boenden så mycket det bara går, säger Johan Klingborg.

ANNONS

I våras öppnade kommunen en särskild covidavdelning på Tallgläntan för coronasjuka. I nuläget finns däremot inga planer på att öppna den på nytt.

– I dagsläget finns inga konkreta planer på att öppna den igen. Sen finns det såklart med i våra planer att det kan behövas särskilda avdelningar framöver men där är vi inte ännu. Och det är inte säkert det blir Tallgläntan igen utan vi får hålla koll på hur läget ser ut. Men vi har ett nära samarbete med regionen och veckovisa möten med både dem och övriga kommuner, säger Johan Klingborg.

LÄS MER:Flera fall av corona på Falkenbergs gymnasieskola

LÄS MER:Flera boenden nu drabbade inom äldreomsorgen

LÄS MER:Coronasmitta på ännu en grundskola i Varbergs kommun

ANNONS