Stigert Pettersson, skolchef i Falkenbergs kommun.
Stigert Pettersson, skolchef i Falkenbergs kommun. Bild: Håkan Johansson

Flera fall av corona på Falkenbergs gymnasieskola

Flera fall av corona har bekräftats på Falkenbergs gymnasieskola. Men skolledningen har inte beslutat om en övergång till distansundervisning. – Vi vill så långt som möjligt ha vår verksamhet igång, säger förvaltningschef Stigert Pettersson.

ANNONS
|

Före höstlovet dök det upp ett bekräftat fall med en elev som smittats av coronaviruset.

LÄS MER:Elev på Falkenbergs gymnasium sjuk i covid-19

I samband med det fallet beslutades det av försiktighetsskäl att tre klasser på gymnasiet skulle ha distansundervisning under några dagar fram till lovet.

Fler sjuka i covid-19

Nu när gymnasiet är inne på sin andra vecka efter höstlovet så har fler insjuknat i covid-19. Elever är hemma sjuka i corona, bekräftar Stigert Pettersson, som inte vill tala om hur många det rör sig om.

– Vi har kontroll på situationen och gör ett antal insatser för att glesa ut bland elever och lärare. Det handlar om andra undervisningslokaler och att försöka hålla avstånd. Men det är oerhört viktigt att elever och föräldrar pratar om det här för läget är allvarligt. Elever ska inte komma till skolan med symtom, säger Stigert Pettersson

ANNONS

Många på skolan oroliga

Enligt uppgifter till tidningen är det många på gymnasiet, både elever och lärare, som känner sig obekväma och oroliga över att bli smittade i samband med lektioner.

Samtidigt finns det en förståelse bland lärarna över att elever mår bäst av att vara i skolan. Nu återstår det att se om åtgärderna som vidtagits är tillräckliga för att hålla smittan borta.

– Vi är oroliga över utvecklingen och ser att vi har en ökning av coronafall på gymnasiet, precis som i hela samhället, säger Stigert Pettersson.

ANNONS