PWC stänger kontor i Varberg och flyttar personal till Halmstad

PWC:s kontor i Varberg kommer att försvinna under hösten. Det bekräftar företages presschef Martin Askman för Hallands Nyheter. 14 medarbetare påverkas av beslutet som är ett led i en större omstrukturering av företaget.

ANNONS
LocationVarberg||

Revisionsföretaget Pricewaterhousecoopers, mer känt under förkortningen PWC, har sett över hur deras omfattande verksamhet har påverkats av pandemin. Nu agerar det för att möta bolagets framtida behov. Resultatet blir att flera av företages lokalkontor kommer att stängas och ännu fler kommer att slås ihop med andra närliggande kontor.

– De snabba förändringar som nu sker i omvärlden påverkar vårt sätt att bedriva verksamheten. Behovet av omställning har blivit än tydligare på grund av pandemin, säger Martin Askman som är tillförordnad presschef på PWC.

Varbergskontoret försvinner under hösten

Han bekräftar att kontoren i Falun, Mora, Skellefteå och Östersund kommer att försvinna helt. Medan kontor i Stockholm, Eskilstuna, Lidköping, Lund och Varberg kommer att slås ihop med andra. I Skellefteå kommer 19 personer att förlora jobbet till följd av beslutet, rapporterar Folkbladet. För medarbetarna i Varberg ska beslutet inte innebära någon fara för jobben konstaterar Martin Askman

ANNONS

– Den förändring som nu genomförs är odramatisk och handlar om att samtliga medarbetare i Varberg helt enkelt byter tillhörighet till andra kontor. I de allra flesta fall blir det då kontoret i Halmstad, säger Martin Aksman.

På kontoret i Varberg arbetar 14 personer enligt Askman.

Vad innebär detta för era kunder i Varberg?

– Det viktiga budskapet är att vi inte lämnar några marknader och att det inte sker någon påverkan för våra kunder, utan det här rör sig om en sammanslagning av kontoret i Varberg med det i Halmstad, säger Martin Askman.

PWC har i dag 33 kontor runt om i landet och omkring 2 900 medarbetare. Företaget är marknadsledande inom revision och skatte- och affärsrådgivning. Enligt PWC:s hemsida har de i dag 36 000 kunder. Det handlar om allt från stora och små globala och svenska företag till offentlig verksamhet.

Förändringarna vad gäller sammanslagningar och stängningar av kontor kommer att ske successivt under hösten 2021.

LÄS MER:Bättre skydd för visselblåsare ny affärsidé i Varberg

LÄS MER:Nelly på väg bort från Falkenberg

LÄS MER:Brittas Strandveranda kan komma att bli dubbelt så stort

ANNONS