Brittas Strandveranda kan komma att bli dubbelt så stort

Nyligen tecknade Brittas strandverandas ägare André Pfeiffer och Rochanne Handing ett nytt arrendeavtal med kommunen. För HN berättar de om byggplanerna och förhoppningen om att återigen kunna få ha en tillfällig uteservering på Apelvikens strand nedanför Brittas.

ANNONS
LocationVarberg|
|

I slutet av förra året antog kommunen en ny detaljplan för Apelviken. Den innebar bland annat utökade byggrätter för restaurangerna i viken. Både &Olles och Johns Place agerade snabbt efter beslutet och har till den här säsongen byggt ut sina restauranger.

En annan förutsättning för att få till utbyggnader för flera av restaurangerna var den fråga om arrenden som kommunen beslutade om tidigare samma år. Flera av företagarna har verkat för att få köpa loss, alternativt få till ett avtal om tomträtt för sina fastigheter. Kommunen sa till slut nej, men erbjöd istället ett längre arrende som &Olles ägaren Olle Borgman var en av de första att skriva på.

ANNONS

Nu har även ägarna till Brittas strandveranda, Rochanne Handing och André Pfeiffer, skrivit på ett nytt arrendeavtal med kommunen.

Innebär detta att ni har planer på att bygga ut inför sommaren?

– Det är nog ungefär två säsonger bort. Vi tar det lite lugnt och tar ett år i taget. Men vi kommer att bygga ut för behovet finns verkligen. Det ser vi fram emot, säger André Pfeiffer.

Restaurangen kan bli mer än dubbelt så stor

I dagsläget är Brittas Strandveranda 50 kvadratmeter stort. Den nya byggrätten innebär att de får bygga ytterligare 70 kvadratmeter i ett plan i sträckningen mot Johns Place.

– Egentligen är det en förlängning av Brittas som vi har skissat på. Det kommer att se i stort sett likadant ut för gästen men vi kommer fokusera på bakutrymmen för bättre logistik. Vi kommer att satsa på att återanvända material som vi har gjort tidigare, berättar André Pfeiffer.

Vill att uteserveringen kommer tillbaka

Förra sommaren hade Brittas en uppskattad, men också omdiskuterad, 200 kvadratmeter stor uteservering på stranden nedanför restaurangen. André Pfeiffers förhoppning är att det ska bli en repris på detta koncept även i år.

– Ambitionen är att det ska bli så. Vi har lämnat in ansökan till kommunen så får vi se vad de säger. Vi skulle vilja ha det likadant som förra året. Det var uppskattat och gav möjlighet till distansering och känslan av att vara på semester på hemmaplan, säger André Pfeiffer.

ANNONS

Går allt enligt planerna så kommer uteserveringen komma på plats under juli månad.

LÄS MER:Nu satsar restaurangerna i Apelviken

LÄS MER:&Olles ägaren besviken på kommunens beslut om fortsatta arrenden

LÄS MER:Två anmälningar mot Brittas uteservering på stranden

LÄS MER:Servering saknar bygglov och strandskyddsdispens

LÄS MER:Vi är många som uppskattar Brittas initiativ!

LÄS MER:Stadsbyggnadskontoret kräver förklaring om uteserveringar

ANNONS