Nelly håller på att slutplanera inför lagerflytten från Falkenberg till Borås.
Nelly håller på att slutplanera inför lagerflytten från Falkenberg till Borås. Bild: Fredrik Wirbing

Nelly på väg bort från Falkenberg

Modevarumärket Nelly är mitt upp i slutplaneringen av lagerflytten från Falkenberg. I slutet av sommaren kommer Nelly att återställa lagerlokalen på Bacchus vid Skrea strand.

ANNONS
|

Några medarbetare har redan börjat med förberedelser i det nya lagret i Borås.

Av företagets 150 anställda i Falkenberg har 27 stycken valt att flytta med till Borås.

– Vi meddelade personalen om den här flytten, dock utan specifikt datum som spikades i januari 2021, redan för snart två år sen och det har varit en omställningsprocess. Personalen har haft möjlighet att gå på intervjuer på arbetstid, att ta truckkort och stöd via TSL, säger Kristina Lukes, vd på Nelly.

Hon säger att det var ett viktigt mål att kunna erbjuda alla medarbetare att flytta med sin fasta tjänst till Borås.

ANNONS

– Jättekul att så många som 27 stycken har valt att följa med. För dem som inte kan följa med har vi haft att som mål att de ska gå så starka som möjligt ur det här genom omställningsstöd.

Vad betyder det för Nelly som företag att flytta från Falkenberg till Borås?

– Flytten är jätteviktig. Det ena är att lokalerna i Falkenberg inte var anpassade för en modern e-handel. Nu får vi en helt ny lokal men investerar även i en automationsrobot anpassad för vår affär.

– De andra är att det platsmässigt är stor skillnad mellan Falkenberg jämfört med Borås som är ett e-handelscentrum, vilket innebär sena upphämtningar från våra fraktleverantörer och det innebär att kunderna kan få sina varor snabbare.

– Det tredje är att vi vill bidra till en hållbar framtid och anläggningen i Borås ger oss goda möjligheter att 2023 vara klimatneutrala i vår egna verksamhet, säger Kristina Lukes.

LÄS MER:Nelly på väg att flytta från Falkenberg

ANNONS