Hagundas Fredrik Holtz har chansen att spela upp sitt lag till Superligan. En vinst mot Warberg på torsdag räcker för avancemang.
Hagundas Fredrik Holtz har chansen att spela upp sitt lag till Superligan. En vinst mot Warberg på torsdag räcker för avancemang. Bild: TOBIAS STERNER

Fredrik Holtz om ”gris-attacken” och Hagundas drömläge

Han är en vinst ifrån målet. Det han värvades till Hagunda IF för. - Nu är det matchboll och vi gillar läget. Det var hit vi ville komma, säger Fredrik Holtz.

ANNONS
|

Det började sådär för Hagunda nere i Varberg (4-10-förlust i första matchen) men nu har Holtz & co vänt till 2-1 inför fjärde matchen i IFU Arena på torsdag.

– Hemmaplan är hemmaplan. Det var starkt av oss att ta det borta, men nu är det ny match och 60 minuter där vi måste vara lika taggade och påställda som senast. Vi är väl förberedda på alla fronter och har en go känsla - även om vi inte har fansen i ryggen, säger Fredrik Holtz.

Domaren skadade sig

Det blev en märklig match senast när domaren skadade sig och en ny fick kallas ner från Göteborg. Hagunda ledde med 4-1. Warberg kom tillbaka till 6-6 innan Uppsala-gänget till sist avgjorde 7-6, med 47 sekunder kvar till full tid.

ANNONS

– Äsch, vi fokuserar inte så mycket på det. Det var något nytt och har inte hänt i min elitkarriär på 15-20 år. Det är väl lite ironi att en domare skadar sig i dagens innebandyvärld.

Fredrik Holtz var med i kvalvändan mot Warberg även 2019. Den gången drog hallänningarna det längsta strået. Men det är inget som har etsats sig fast eller gnager i honom.

– Jag tänker inte en sekund på det. Det är historia. I morgon är det 15 april och ny match. Vi tar det därifrån.

Hagundas bulldozer har en speciell spelstil. Att bli kallad ”en sur jävla gris” tyder på att han upprör känslor. De orden kom från Alexander Johansson, tidigare i Hagunda, numera i Warberg.

– Det får stå för honom. Det är domaren som avgör vem som är gris och inte. Jag har alltid spelat fysiskt innebandy. Jag får mycket frislag med- och mot mig. Så hur andra spelare uppfattar mig får stå för dem, säger Holtz och fortsätter:

– Jag fokuserar på mina killar och mitt lag. Jag vet inte hur han (Alexander Johansson) tänkte där? De flesta skulle nog vara glada över att ha en spelare som satsar allt i varje situation.

ANNONS

Fredrik tycker att matchserien mot Warberg varit som förväntat.

– Vi fick en bra läropeng i första matchen hur Warberg var den är säsongen. Där har vi lärt oss mycket och nu står det plötsligt 2-1. Vi är ödmjuka och väl förberedda för match fyra.

Han tror även Wic har lärt sig en del om Hagunda.

– De har säkert sina tankar och det finns smarta killar som står vid bänken hos dem också. Nog kan de hitta på något, men vi är rustade.

Det är Holtz tredje säsong i klubben. Nu vill han ta det där steget upp i Superligan med laget.

– Det skulle betyda enormt mycket. Historia skulle skrivas för Hagunda. Det har varit mitt mål ända sen jag kom hit. Jag har gjort samma resa med Mullsjö AIS för många år sedan. Det är ett minne för livet om man skulle lyckas med det.

De mest inbitna Wic-supportrarna känner till att Fredrik har en bror som vunnit SM-guld med Warberg 2007.

Vad gör Kristian idag?

– Brorsan är tvåbarnsfar, bor i ett fint hus i Mora och kämpar på som idrottslärare. Han spelar inte lika mycket innebandy nu, men försöker ge sig på padel som de flesta som lägger av gör.

ANNONS

ANNONS