Warberg föll i kaosartad match mot Hagunda

Warberg kom tillbaka från ett fyramålsunderläge i den sista perioden. Bara för att se Hagunda avgöra med mindre än en minut kvar att spela.
– Man får ju tro på det igen efter att vi kommer tillbaka till 6-6, säger Alexander Johansson.

ANNONS
|

Jag och flera med mig hade eftersökt lite dramatik och heta känslor i den hittills lugna kvalserien mellan Warberg och Hagunda.

Men ingen hade kunnat skriva manus till den här tredje matchen som präglades av det som hände i slutet av första perioden när domare Daniel Fathi-Najafi fick kasta in handduken.

– Det blir ju två olika matcher, tur för oss att vi får det långa avbrottet. Framförallt för vår femma, jag vet inte vad vi håller på med, säger Mattias Kongstad och fortsätter:

– Jag har svårt att tänka mig att någon i laget var svettig efter första perioden. Jag vet inte vad för inställning det är vi går ut med.

ANNONS

Fathi-Najafi sträckte sig och kunde inte döma vidare. Istället fick en ny domare ringas in från Göteborg och den tio minuter långa periodpausen blev till en dryg timme.

– Jag tror att den långa pausen var bra för oss. Vi hittade tillbaka till vårt spel och det ger frukt i tredje perioden, säger Alexander Johansson.

I tredje perioden hände allt

Ja, för om domarskadan var dramatisk så var det inget mot den tredje perioden. Med elva minuter kvar låg Warberg fortfarande under med 2-6. Då vann Mattias Kongstad bollen och sprang förbi alla motståndare och tråcklade in bollen i mål.

– Det var mycket frustration som kom ut. Jag har haft så jävla många lägen innan och borde ha hängt tre idag, säger Kongstad som firade vilt.

Målet blev starten på en mäktig upphämtning och när Filip Erheden rakade in bollen i tomt mål sex minuter senare var Warberg ifatt till 6-6

– Fast det står 6-6 och vi har vänt på det så backar vi hem igen och blir bekväma. Fan, vi har gjort fyra raka och har dem i brygga, då borde vi stå kvar högt, säger Kongstad.

Vad beror det på?

– Det blir väl så automatiskt, det spelar ingen roll vad folk säger. Efter 6-6 så håller vi tillbaka lite igen och sätter inte den pressen som vi gör när vi ligger under. Det är ju inte i uppställt spel som vi gör målen när vi vänder.

ANNONS

Och när alla väntade på förlängning kombinerade Hagunda sig fram bakom mål och när bollen kom in i slottet vispade Mattias Jansson in matchavgörande 6-7 med en backhand.

– Sen kommer det ett sånt jävla pissmål i slutet, det gör ju att det känns väldigt surt nu, säger Alexander Johansson.

Hagunda kan säkra segern på torsdag

Nu är det fördel Hagunda som kan säkra SSL-platsen i match fyra på torsdag. Ett identiskt läge som det man hade för två år sedan.

– Det finns väl olika förluster men nu är det bara resultatet som gäller. De vann och vi förlorade. Men vi har varit i den här sitsen mot Hagunda förut och vet att vi är starka, säger Kongstad som var väldigt besviken över inställningen i inledningen av matchen:

– Vi gnäller på domaren efter 15 sekunder, jag fattar inte vad vi håller på med. Det är helt omöjligt att vara förbannad på en domare som vi inte har träffat på ett år efter så kort tid.

Läs mer: Alexander Johansson om förre lagkamraten: ”Han är en sur jävla gris”

Läs mer: Matchen försenades med en timme efter domarskadan

ANNONS