Viktor Noring.
Viktor Noring. Bild: Krister Andersson

Viktor Noring om tavlan mot Elfsborg

Viktor Noring svarade för en jättebjudning mot Elfsborg. Han tar på sig misstaget.
– Det gör jag inte särskilt bra, säger FFF-målvakten.

ANNONS
|

Falkenbergs FF föll mot topplaget IF Elfsborg.

Efter halvtid hade dock hemmalaget på Falcon Alkoholfri Arena kontakt. Marcus Mathisen reducerade till 2–1 på frispark.

Då kom en ödesdiger tabbe.

Calle Johansson stod för ett misstag där Elfsborgs Per Frick kunde sätta en passning i djupled till Simon Olsson. Men den blev för brant och Grégoire Amiot spelade hem till Viktor Noring – trots att målvakten ropade ”away”.

Noring spelade sedan rakt på Olsson, som rundade honom och petade in matchens sista mål. 3–1.

– Det får jag ta på mig. Det gör jag inte särskilt bra. Jag får ett tillbakaspel och försöker lösa situation. I efterhand kanske jag skulle ha gjort det annorlunda. Det är sådant som händer. Sett över hela matchen kanske vi inte förtjänar att få med oss något, säger Noring.

ANNONS

Det verkar som du skriker ”away” till Amiot?

– Jag vet inte. Det är en djupledsboll och jag ger inget direktiv om att jag ska komma ut. Då tar han en touch och spelar den till mig. Jag blir lite överrumplad. Jag försöker lösa situationen, men det blir fel. Men samtidigt var det många djupledsbollar i matchen och sådant händer ibland. Vi har ändå varit hyfsad stabila i några matcher. Det är mestadels mitt fel.

Hur går man vidare?

– Det är 2–1 där och då. Det kanske vi inte riktigt förtjänar, men vi har ändå lite känning. Det är lite som att luften att gå ur oss. Det är piss att det händer när det händer för vi var i en bra period. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Falkenbergs FF går nu på ledighet i drygt två veckor. Därefter väntar IFK Norrköping och sedan ett ytterst viktigt bottenmöte med Helsingborgs IF.

Läs mer: Besvikelse i Falkenberg efter förlusten mot Elfsborg

Läs mer: Betygen på FFF-spelarna mot Elfsborg

Läs mer: ”Den sämsta halvleken jag har sett i år” - läs Simon Carlsson krönika

ANNONS