Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Falkenbergs FF föll mot Elfsborg efter målvaktstabbe

Falkenbergs FF rådde inte på topplaget Elfsborg.
3–1 blev det efter en tabbe av målvakten Viktor Noring.
– Vi skapar nerv, men det lyckas vi slarva bort, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

Sju poäng på de tre senaste matcherna och ett stärkt självförtroende. Då föll Falkenbergs FF samman mot Elfsborg på Falcon Alkoholfri Arena.

Tabelltvåan tog ledningen efter en kvart – på äkta Elfsborgsmanér. En krossboll från mittbacken Joseph Okumu ut till Johan Larsson och Tobias Englund hamnade på efterkälken. Från högerkanten slog högerbacken in ett inspel till Rasmus Alm. Distinkt avslut. 1–0.

Hemmalaget hade bekymmer och lyckades inte etablera något eget spel. Det var Hasse Eklund allt annat än nöjd med. Från sidlinjen vrålade och gormade FFF-tränaren. Han var märkbart upprörd.

– Jag tycker inte att det såg bra ut. Vi var i underläge och det var många tekniska misstag och många misstag i positioneringen. Jag vet att killarna kan bättre än vad de vi visade i första halvlek, säger Eklund.

Men trots tränarens ilska blev uppförsbacken än brantare. Halvvägs in i matchens första akt skickade Rasmus Alm in bollen i straffområdet. Johan Larsson blev fri och spelade tillbaka in mot straffpunkten. Efter flipperspel kunde Jeppe Okkels sätta dit 2–0.

Elfsborg hade bud på mer. Kort därefter blev Jeppe Okkels fri. Avslutet gick i Viktor Norings stolpe. FFF hade problem. 2–0 i paus. Det var i underkant.

– Vi får inte tag i bollen och Elfsborg kontrollerar halvleken och får matchen dit de vill. Vi kommer inte ut ur startblocken i första halvleken. De är vassa i sitt passningsspel och de är vassa i sitt djupledsspel. Vi blir oerhört straffade i och med att vi möter ett topplag med bra form. De visar att det är stor klasskillnad mellan toppen och botten, säger Eklund.

Men det blev match i andra halvlek. Marcus Mathisen, matchvinnare senast mot Djurgården, slog en frispark som via en Elfsborg-spelare slank in i mål. 2–1 och kontakt.

– Vi försöker komma ut med ny energi i andra halvlek och vi tuggar oss in i matchen. Vi skapar lite nerv, men det lyckas vi slarva bort genom att återigen vara lite ofokuserade vid 3-1, säger tränare Eklund.

Halvvägs in i andra halvlek stod Viktor Noring för en dundertavla och Simon Olsson kunde med enkelhet peta in 3-1.

– Vi gör det bättre i andra halvlek. Men vi gör ett stort misstag som dödade vårt hopp om att vinna matchen, säger mittbacken Grégoire Amiot.

Matchen var körd för FFF. Ställningen stod sig ända till slutsignal.

– Det var väldigt frustrerande för vi har varit har gjort de bra de senaste tre matcherna. Olyckligtvis gick det inte bra för oss i första halvlek. Vi var inte riktigt där. De har bättre kämpaglöd och de straffar oss, säger Amiot.

FFF står nu kvar på 23 poäng. Efter landslagsuppehållet väntar ett bottenmöte med Helsingborgs IF, även om laget först ska möta IFK Norrköping.

– Vi står med varandra i vått och torrt. Nu måste vi kämpa på och ha modet att vinna nästa match, avslutar Amiot.

Läs mer: Betygen efter Falkenbergs nederlag

Läs mer: ”Den sämsta halvleken jag har sett i år” - läs Simon Carlsson krönika

Läs mer: Noring om tavlan: ”Det är piss”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här