Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Simon Carlsson: Ett svagt Falkenbergs FF föll klart mot Elfsborg

Falkenbergs FF hade allt att vinna men förlorade allt. Alla dueller, alla andrabollar och alla löpningar. Så håglöst ska det inte kunna vara med fyra matcher kvar av säsongen.

När den tyske fotbollsdivan Stefan Effenberg gav ut sin självbiografi lämnade han ett kapitel blankt. Det var döpt till ”Vad Lothar Matthäus vet om fotboll”. Det kunde också ha handlat om Falkenbergs FF:s första halvlek mot Elfsborg.

Sällan har jag skådat ett så håglöst och uselt spelande fotbollslag som har så mycket att spela för som det FFF visade upp under första halvlekens avslutande 30 minuter. Varenda beslut som togs var felaktigt, varenda bolltouch studsade iväg och varenda andraboll förlorades. Tacklingar kom i fel lägen, offsidefällor misslyckades och vid 0-2 slutade hela laget spela i tron att ingen skulle hinna den boll som flög över en offsidestående Per Fricks huvud.

”Det är pinsamt”

Vid sidlinjen stod en allt mer frustrerad Hasse Eklund och försökte skälla igång sitt lag, alla spelare fick sin del av sleven men ingenting tycktes hjälpa. Den två mål stora ledningen som Elfsborg gick till halvtidsvila kunde och borde ha varit större. ”Det är pinsamt hur dåligt det är”, sa Calle Johansson i Dplays halvtidsintervju.

Pinsamt var ordet. Blev det då mindre pinsamt i andra halvlek? Både ja och nej. Laget ryckte upp sig men utan att för den del skapa något av värde. När sedan Marcus Mathisens frispark styrdes i mål av en överambitiös Okumu i Elfsborgsförsvaret fick hemmalaget energi, även om gästerna hela tiden var de som skapade chanser.

Men pinsamheterna var tyvärr inte över. ”Away, away, away”, skrek Viktor Noring till sin franske försvarare Gregoire Amiot. Men bollen spelades inte ”bort, bort, bort” utan istället fick Noring en femmeterspassning att hantera vilket han inte hanterade. Bollen mitt i gapet på Simon Olsson som rullade in bollen i öppet mål. Tack och godnatt. Game over.

Elfsborg var riktigt bra

Den enda trösten för Falkenbergs FF är att man mötte ett riktigt bra Elfsborg den här lördagen. Det Elfsborg som anses vara notoriskt svaga på gräs, men som i år stänger Allsvenskan som obesegrat på den gröna mattan. Det hade kanske inte spelat någon roll om FFF gjort en lika bra match som mot Djurgården, men det är ju själva fan att vi inte får veta svaret på den frågan.

Vilket tabelläge laget vid havet går in i landslagsuppehållet med får vi nu avvakta och se. En och annan tumme hålls nog för att IFK Göteborg vinner mot Helsingborg i söndagens thriller.

Läs mer: Här är HN:s betyg på FFF-spelarna