Tuvesson ska vända skutan för FFF: ”Det finns ingen quick fix”

Hasse Eklund tvingas kliva åt sidan. Nu ska hans assisterande tränare Tobias Tuvesson ta över huvudansvaret.
– Det finns ingen quick fix, säger 37-åringen.

ANNONS
LocationFalcon Alkoholfri arena||

Tobias Tuvesson är mannen som ska vända på FFF:s svaga säsongsinledning. Den assisterande tränaren har ”tills vidare”, som FFF uttrycker det, fått uppdraget att axla rollen som huvudtränare.

– Vinna fotbollsmatcher är enda kravet, säger Tuvesson lite skämtsamt. Nu är det så nytt så att vi ska sätta oss ner och se hur vi ska göra framöver och hur rollerna ska se ut och hur vi ska lägga upp det. Nu försvinner det en person så vi är en mindre i staben och vi andra kommer få jobba lite hårdare, men det är alla beredda på för vi vill börja vinna fotbollsmatcher.

ANNONS

Är huvudtränarrollen något du vill göra på sikt?

– Det är för tidigt att säga. Det är inget jag har funderat på innan i dag. Jag har varit anställd som assisterande och jag trivs att vara assisterande och har inte funderat i banorna kring huvudtränaruppdraget. Nu blev det så här och det handlar om att göra det bästa för föreningen och det var därför jag tackade ja till det.

Var assisterande till ”Henke” i FFF och HIF

Tuvesson har varit i Falkenbergs FF i många år och fick ett litet genombrott som assisterande tränare till Henrik Larsson 2014. Tuvesson följde sedan ”Henke” till Helsingborgs IF innan bägge lämnade när HIF föll ur Allsvenskan 2016, och då valde falkenbergaren Tuvesson att återvända till FFF.

Läs mer: Bakom kulisserna med Tobias Tuvesson

Nu får han sitt första huvudtränaruppdrag på elitnivå, men på bekostnad av att Eklund tvingas lämna.

– Det är såklart jättetråkigt att Hasse får lämna. Det är ett misslyckande från hela föreningen att man behöver göra sig av med en huvudtränare. Det är ingen som önskar, så det har varit en tung dag i dag. Sorg såklart eftersom det är en kollega och god vän som får lämna. Det är inte en av de roligaste dagarna och när klockan ringde i morse var man inte allt för pigg på att kliva upp, det är bara att konstatera.

ANNONS

Eklund erbjöd sin hjälp till Tuvesson

Tuvesson hade också ett samtal med Eklund på måndagsmorgonen, efter att beskedet lämnats att Eklund inte fortsätter i FFF.

– Det är klart att han var besviken och att det var ett tufft beslut för honom. Jag sa att det är skittufft för mig också, det är en jättekonstig situation för mig också. Han har varit som en mentor för mig och jag har gjort hela denna resa med honom så det är oerhört tufft såklart. Men vi hade ett bra snack och jag kan ringa när jag känner för det så finns han till hands.

Vad ska du bidra med nu för att vända er form?

– Det finns ingen quick fix, tyvärr. Hade jag vetat den för att förändra det så hade jag tryckt på den. Men lite omstart, lite nystart måste vi göra här och nu. Få in lite energi och få in mycket glädje. Glädje får vi in genom att vinna fotbollsmatcher och vi får hitta ett sätt att vinna matcher. Sen är det inte så att jag kommer att gå in och ändra en massa för jag har en tro på det vi har gjort hittills. Så att pumpa in mycket energi så tror jag att vi klarar av och vända det.

ANNONS

Läs mer: Hasse Eklund får sparken från FFF: ”Fanns tid kvar att rätta till det”

Läs mer: FFF-spelarna om beskedet: ”Vi känner ett väldigt stort ansvar”

Läs mer: Krönika av Simon Carlsson: Ett logiskt beslut i det nya Falkenbergs FF

ANNONS