Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

FFF-spelarna om beskedet: ”Vi känner ett väldigt stort ansvar”

Hasse Eklund får lämna FFF efter sju och ett halvt år.
Då uttrycker spelarna sin uppskattning för tränaren, och tar på sig ansvar för de dåliga resultaten.
– Tyvärr har vi inte lyckats leverera det som vi har tänkt. Så vi känner ett väldigt stort ansvar i det, säger lagkapten Tobias Karlsson.

På måndagsförmiddagen meddelade FFF att föreningen sparkar huvudtränaren Hasse Eklund efter fem förluster på de första sju omgångarna i Superettan.

Läs mer: Hasse Eklund om beskedet: ”Fanns tid kvar att rätta till det”

Spelartruppen fick beskedet på måndagen och flera beskriver det som en väldigt tung och tråkig dag.

– Vi har stått bakom Hasse och ledarstaben hela vägen. Så det är väldigt tråkigt, man har också lärt känna honom som människa under de här åren. På det sättet är det också extremt tråkigt, säger Tobias Karlsson.

– Det är klart att det alltid är tungt när tränaren får ta största ansvaret för hela gruppen. För egen del har jag gått upp med honom två gånger till Allsvenskan och det har varit upp-och nergångar och nu är det tyvärr en nedgång. Sen är fotbollen som den är, det är en snabb, resultatorienterad värld, säger Anton Wede.

Lika stort ansvar hos spelarna som hos tränarna

Spelarna menar att minst lika stor del av ansvaret för resultaten i år ligger på spelartruppen som på tränaren.

– Det är vi som är där ute och spelar och vi har inte alls fått till det i år hittills. Så det är klart att det är inte bara Hasses ansvar, så ser jag verkligen inte. Jag tror inte det är någon som har kommit upp i någon vidare nivå i laget, så det är mycket upp till en själv också, säger Christoffer Carlsson.

Vad har ni sagt till varandra i gruppen?

– Att vi får ta oss i kragen och att det är inte bara Hasses fel utan det är allas fel. Det är vi som grupp som inte har levererat det som vi har tänkt. Sen så är det tyvärr Hasse som är ytterst ansvarig men vi har precis lika stor del i det, spelartruppen och resten av ledarna. Så vi kommer verkligen ta oss i kragen och få en riktig nystart av detta, säger Tobias Karlsson.

"Hasse har gjort ett jättebra jobb för hela klubben”

Alla tre har haft Eklund som tränare flera säsonger, och både Wede och Karlsson var med vid bägge uppflyttningarna till Allsvenskan 2013 och 2018. Trion menar att det mest kommer finnas kvar positiva minnen av Eklund som FFF-tränare.

– Båda de åren vi gick upp är ju extremt positiva år såklart, och när vi klarade oss kvar. Så det är positivt men samtidigt tråkigt att det slutar med dåliga resultat, säger Wede.

– Enbart positivt. Han tar upp klubben två gånger i allsvenskan och det har ingen annan gjort innan. Hasse har gjort ett jättebra jobb för hela klubben och han har satt Falkenberg på kartan i Allsvenskan. Så han har gjort ett kanonjobb i Falkenbergs FF, säger Carlsson.

Vad ska ni göra för att vända den här trenden nu?

– Vi ska väl försöka samla energin nu. Att försöka få ordning på att vi kommer med så bra energi som möjligt på träningar och sen matcher, så får vi ta det därifrån, säger Wede.

Läs mer: Krönika av Simon Carlsson: Ett logiskt beslut i det nya Falkenbergs FF

Läs mer: Sportchefen Håkan Nilsson: ”Det är tråkigt och ledsamt”

Läs mer: Beslutet togs av styrelsen under söndagskvällen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här