Falkenberg FF:s Tobias Englund berättar om att det infinner sig en positiv känsla i laget.
Falkenberg FF:s Tobias Englund berättar om att det infinner sig en positiv känsla i laget. Bild: Krister Andersson

Irriterat och ofokuserat i Falkenbergs FF inför matchen mot IK Sirius FK

Falkenbergs FF jagar ytterligare tre nödvändiga poäng i måndagens match mot Sirius. Men fokus saknas och Hasse Eklund var inte helt nöjd över lagets prestation efter träningen.

ANNONS
|

FFF, som efter 2-0-segern i derbyt mot Bois lyckades lämna jumboplatsen, står inför en tuff utmaning. Måndagens motståndare är sjätteplacerade Sirius, som hittills bara har förlorat två matcher hemma på Studenternas IP. Men den livsviktiga vinsten mot Bois gav laget ny energi som behövs i jakten på fler poäng.

– Vi kan gå in med ett helt annat tryck mot Sirius. Vi fick den där segern på ett bra sätt och höll nollan, säger tränare Hasse Eklund.

Söndagens träning inleddes i positiv anda. Men framåt träningspassets slut var irritationen påtaglig. ”Hur jävla svårt ska det vara? Vi ska vinna matchen i morgon, fattar ni det?” Eklund röt ifrån i ren frustration.

ANNONS

– Jag tycker inte om att de är ofokuserade. Jag vill ha en bra känsla in i den här matchen. Det finns ingen anledning till att inte hålla fokus, säger han.

Eklund ville inte gå in på några detaljer vad gäller var någonstans fokus saknas, men antydde att det handlade om spelare som var missnöjda med att inte få starta matchen.

Oförändrat skadeläge

Vilka som kliver in i matchen mot Sirius är ännu oklart och någon startelva har inte presenterats. Oförändrat är att Marcus Mathisen är fortsatt skadad och att frågetecknet kring Gustaf Nilsson kvarstår.

– Gustaf Nilsson tränade lite lätt. Jag hoppas kunna ha med honom, säger Hasse Eklund.

Tobias Englund stod för stark viljekraft under träningen och menar, liksom Eklund, att Boisvinsten gav nytt bränsle till truppen.

– Matchen sist krävde mycket energi, men vi fick in en trepoängare. Vi pushar varandra och vi har en positiv känsla i gruppen. Vi får jobba vidare därifrån. Sedan får vi se vad vi kan göra mot Sirius, säger han.

Ja, vad ska ni göra mot Sirius?

– Hitta positioner, göra det svårt för dem. Vi är ett hårt jobbande lag. Men Sirius är bollskickligt. Vi får försöka trötta ut dem, säger Tobias Englund.

ANNONS

Läs mer: Positivt besked kring Gustaf Nilssons skada

Läs mer: Falkenbergs FF vann derbyt mot Varbergs Bois

ANNONS