Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Falkenbergs FF vann derbyt mot Varbergs Bois

Nio försök och 320 dagar. Väntan på en hemmaseger för Falkenbergs FF nådde sitt slut mot Varbergs Bois.
– Vi gör en helgjuten krigarinsats, sa Karl Söderström efter 2-0-segern.

Senast Falkenbergs FF vann på hemmaplan var 2 november i den avslutande omgången i fjol mot AFC Eskilstuna då laget säkrade kontraktet med matchens sista spark.

Då som nu var trepoängaren livsviktig för de gulklädda.

Spelmässigt var Varbergs Bois det förande laget i den första halvleken. Men Falkenbergs FF lyfte upp ordentligt med folk när det vankades frispark, inkast på offensiv planhalva och hörna.

– Det är en krigarmatch från första minuten. Det var det vi sa att vi skulle göra. Vi skulle inte bry oss om det inte såg så snyggt ut, sa Karl Söderström.

Falkenbergs FF ledde med 1-0 i halvtid

Ledningsmålet nickades in av Axel Norén i matchminut 33.

– Det var viktigt att få ett ledningsmål. I de flesta matcherna har det varit mest uppförsbacke. Det var skönt att få med oss det till andra halvlek och spela på det lite.

Söderström överallt och låg bakom hemmalagets andra mål i derbyt på Falcon Alkoholfri Arena.

– Jag är nere och jobbar upp en långboll, har lite tur när jag får en feltouch men deras spelare halkar och jag slår upp den till Englund som slår in den till Nsima. Det var skönt för att slippa bli nervösa på slutet, beskrev Falkenbergs-mittfältaren.

Tränaren Hasse Eklund erkände att det inte var någon större fotbollsunderhållning i derbyt. Men det var enligt matchplanen.

– Det var inget vidare anfallsspel utan det var mer att lyfta upp bollen och inte ta lika mycket risker som vi gjort tidigare. Den här gången fick vi det första målet, så vi kunde hålla uppe moralen, sa Hasse Eklund, tränare i Falkenbergs FF.

Klev förbi Kalmar FF i den allsvenska tabellen

Efter 2-0-målet hade hemmalaget god kontroll på gästerna.

– Jag tycker att det var mest ställningskrig i andra halvlek. Det var inte så att de bombarderade oss. Det är många matcher kvar för oss, men vi fick lite hopp inför framtiden. Nästa match (borta Sirius) är tuff, men vi kan gå in till den med lite mer självförtroende, sa Hasse Eklund.

Segern innebar att Falkenbergs FF lämnade över jumboplatsen till Kalmar FF.

– Det är klart att det betyder väldigt mycket, speciellt om vi kan bygga vidare på det så det blir en positiv skjuts för hela laget, avslutade Karl Söderström.

Krönika: En taktisk fullträff i derbyt för Falkenbergs FF

Läs mer: Joakim Persson sågade sin egen laguttagning

Läs mer: Axel Norén efter sitt första allsvenska mål

Läs mer: Nollan som sved för Varbergs Bois Albert Ejupi

Betyg: Falkenbergs FF-spelaren var bäst i Hallandsderbyt

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här