Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs FF Gustaf Nilsson missade derbyt mot Varbergs Bois. Beskedet från klubben nu är att forwarden bör vara tillgänglig till måndagens match mot IK Sirius i Allsvenskan.
Falkenbergs FF Gustaf Nilsson missade Hallandsderbyt mot Varbergs Bois. Bild: Krister Andersson

Positivt besked kring Gustaf Nilssons skada

Han fanns varken med i startelvan eller på bänken i derbyt mot Varbergs Bois. Men dagen efter kom det ett lugnande besked från Falkenbergs FF håll gällande Gustaf Nilsson skada.

Gustaf Nilsson fick från läktarplats på Falcon Alkoholfri Arena se sina lagkamrater i Falkenbergs FF ta en mycket viktig seger under torsdagen mot Varbergs Bois i den 20.e omgången av Allsvenskan. Detta efter mål av Axel Norén och Nsima Peter. Trepoängaren innebar att laget lämnade över jumboplatsen till Kalmar FF och har nu bara två poäng upp till Helsingborg som innehar kvalplatsen för tillfället.

Forwarden, som lånats in från ligakonkurrenten BK Häcken, var inte med på lagets matchförberedande träning dagen innan derbyt. Detta på grund av en ömmande hälsena.

Under fredagen kom det dock ett positivt besked gällande Nilssons skada som höll honom borta från spel i Hallandsderbyt.

– Vi har gjort ultraljud på honom och han är helt frisk. Han är i princip smärtfri. Han har varit belastad i sin sena med täta matcher på olika underlag. Så det är upp till honom om han känner att han kan spela, säger Sverker Nilsson, Falkenberg FF:s lagläkare.

Dock var anfallaren inte med på lagets träning dagen efter derbysegern.

Under Gustaf Nilssons lånesejour så här långt har han startat i samtliga fyra matcher som han varit disponibel för spel. Han väntar fortfarande på att få göra sitt första mål i återkomsten till klubben.

Krönika: En taktisk fullträff i derbyt för Falkenbergs FF

Läs mer: Axel Norén efter sitt första allsvenska mål

Läs mer: Joakim Persson sågade sin egen laguttagning

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här