Håkan Nilsson har en ny spelare på gång till FFF.
Håkan Nilsson har en ny spelare på gång till FFF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Förstärkning på väg in i Falkenbergs FF

Premiären är bara några veckor bort och övergångsfönstret stänger om tio dagar. Och det lär bli ett nyförvärv till i FFF-truppen.

ANNONS
|

Med mindre än två veckor kvar av det svenska övergångsfönstret är förslagen många som skickas runt till landets sportchefer. Så även till Håkan Nilsson.

– Det är många yngre spelare som har tillhört U-trupper runt om i världen. Där finns säkerligen spelare som kommer slå igenom, men vi känner att om vi ska ta in något ytterligare så ska det vara en spelare som går direkt in i laget, säger Nilsson.

Och det kanske är så att den spelaren redan finns? Håkan Nilsson antyder i alla fall att så är fallet.

– Det kan nog dyka upp något, som jag tidigare har sagt, säger Nilsson och lägger till:

ANNONS

– Det kan ju vara så att det har varit klart sedan länge, men att det av olika anledningar inte har kunnat offentliggöras.

Vad pratar vi om för position?

– Jag tänker inte leka ”20 frågor” så det får du inget svar på.

Pengar finns till nyförvärv

Helt klart är att det finns ekonomiska muskler för ett nyförvärv någon gång under säsongen. Pengarna från bolaget som initierades inför förra säsongen, för att förstärka seniortruppen, användes aldrig under 2020.

– Om vi pratar utanför Sverige så är det fortfarande jättesvårt att få in spelare i landet, men det är bara att gilla läget. Därför får man vara så noggrann man kan och kritiskt granska de erbjudanden som kommer, säger Nilsson och fortsätter:

– Det är snart så att man börjar oroa sig för att ta hit spelare från andra delar av Sverige. Kolla bara på Hammarbys coronaproblem, det är inget man önskar ska hända med några veckor kvar till premiären.

I helgen skulle Falkenbergs FF ha spelat mot Häcken, men då Hisingslaget spelar semifinal i Svenska cupen ställdes den matchen in. Något annat motstånd har inte heller hittats.

– Vi gjorde lite försök att hitta en ny motståndare men hittade inget som passar, så vi tränar på lördag istället, säger Nilsson.

ANNONS

Nu återstår enbart två matcher för FFF innan premiären mot Gais 10 april. På tisdag mot Tvååker, en match som sänds på Hallands Nyheter, och genrepet mot Mjällby på Långfredagen.

– Det är som det är, vi har ändå kommit upp i åtta matcher redan, säger Håkan Nilsson.

Läs mer: Lorik Ademi målskytt mot Österlen

Läs mer: Jacob Ericsson har hittat en ny klubb

ANNONS