Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lorik Ademi fick chansen från start mot Österlen. Bild: KRISTER ANDERSSON
Lorik Ademi fick chansen från start mot Österlen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Ademi målskytt när Falkenbergs FF kryssade mot Österlen

Lorik Ademi har varit otursförföljd.
Mot Österlen fick han chansen från start – och svarade för ett mål.
– Det kändes bra, säger mittfältslöftet.

Det var knappast Falkenbergs FF:s ordinarie manskap som kom till spel i träningsmatchen mot Österlen FF.

Spelare som Christoffer Carlsson, Tobias Karlsson, Adam Bergmark Wiberg och Samuel Adrian vilade. Istället fick bland andra Rasmus Fridolf, Linus Dahl, Nadeem Omar och Lorik Ademi chansen i Hasse Eklund.

Mittfältslöftet Ademi missade en stor del av fjolårssäsongen på grund av knäbekymmer, men sedan en tid tillbaka är han tillbaka i full träning. Halvvägs in i den första halvleken fick han läge att gå avslut. Det gjorde han - med bästa tänkbara utfall.

– Jag får bollen lite utanför straffområdet, vänder och kommer in lite i banan. Jag ville bara placera in den. Jag tror den studsade på en försvarare och in. Men mål är mål. Hur den går in spelar ingen roll, säger 19-åringen.

1-0 stod sig till halvtid. Men direkt efter halvtid kvitterade Österlens Djibril Diawara.

Några fler mål blev det inte på Vinåvallen.

Lorik Ademi spelade ungefär 70 minuter innan han blev utbytt. Det var lite mer än vad han spelade i U21-mötet med Halmstads BK. Då klev han av i paus.

– Det kändes bättre i den här matchen. Första matchen blir alltid lite sådär när man är tillbaka. Då sitter varken touchen eller rörelsemönstret som det ska. Men i dag kändes det mycket bättre, säger han.

Hur är formen?

– Bättre än förväntat. Innan de här matcherna hade jag inte tränat så mycket, då hade jag bara varit i gymmet. Men det känns bra och jag har kommit in i det bra. Men det är en bit kvar.

Hasse Eklund såg en del positiva glimtar medan andra saker behöver vässas.

– Jag är nöjd med att vi fick en bra match, men jag är lite missnöjd med resultatet. Jag tycker att vi skulle vunnit den här matchen, säger han och fortsätter:

– Man kan spela sig in i ett lag och man kan spela sig ur ett lag. Det får vi värdera. Sett över 90 minuter har vi en bit kvar.

Framför allt är FFF-tränaren nöjd med att de som fått sparsamt med speltid fick chansen till en hel del minuter.

– Både Lorik Ademi och Rasmus Fridolf, Linus Dahl ligger efter med träningen Det är rätt många som gör det och det var därför vi ville ha den här matchen för att få igång spelare, säger Eklund och fortsätter:

– Det var viktigt för oss att de här killarna kom igång. Man vill att konkurrensen ska öka i A-matcherna och därför vill man ha matcherna där de kan spela sig i form och visa upp sig.

Det blev alltså kryss mot Österlen även om Edi Sylisufaj hade ett hyggligt läge att sätta dit 2-1 i slutminuterna, men då var målvakten Festim Bytiqi med på noterna. En seger var ett tag sedan FFF tog. Men det ska inte finnas någon risk för att självförtroendet dalar på grund av det.

– Det tror jag inte. Vi jobbar långsiktigt och vi tar steg framåt hela tiden. Det finns bitar, som ett par grejer i den här matchen, som vi känner att vi behöver rätta till. Men jag tror att det är bra. Det visar att vi inte är världsbäst. VI måste gnugga hårt för att ta oss upp till nästa nivå som vi vill vara på, säger Eklund.

– Man vill alltid vinna, men det är fortfarande träningsmatcher. Det är en bit kvar till säsongen startar och det är då vi ska vara som bäst. Det här är bara förberedelser. Det är bara träna hårdare, säger Ademi.

Läs mer: Debutantens bekännelse: ”Kunde lika gärna varit mål”

Läs mer: Lorik Ademi berättar om sina skadebekymmer

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här