Nadeem Omar, 19, fick göra sin ”riktiga” debut i FFF:s a-lag mot Österlens FF.
Nadeem Omar, 19, fick göra sin ”riktiga” debut i FFF:s a-lag mot Österlens FF.

Debutantens bekännelse: ”Kunde lika gärna varit mål”

19-årige Nadeem Omar fick göra ”riktig” a-lagsdebut.
– Det var många som fick chansen och presterade. Det var en bra match, tyckte FFF:s målvakt för dagen på Vinåvallen.

ANNONS
|

Hasse Eklund lät många etablerade spelare vila mot Österlens FF. Till exempel Viktor Noring. I stället var det Nadeem Omar som ställde sig mellan stolparna.

– Jag var inte nervös utan mer taggad, och tog det mer som en vanlig träningsmatch, säger Nadeem Omar efter 1-1 mot division 1-laget Österlen.

– Jag har faktiskt aldrig hört talas om dem innan, men de går framåt, är uppe i ettan och satsar hårt.

Motståndaren från Skåne var snabb och teknisk.

– De spelade bra i perioder. Vi hade också våra perioder. Vi var bra i första, lite mindre bra i andra. Annars var det en bra genomkörare.

ANNONS

Nadeem Omar höll nolla i första halvlek

Nadeem Omar höll nollan första trekvarten. Men alldeles i inledningen höll sig Jibril Jawara framme och kvitterade till 1-1.

– Det kommer ett instick och på något sätt tappar jag den. Jag blev distraherad av anfallaren. Jag skulle bara tänkt på att fokusera på bollen, erkänner Nadeem Omar som vill ta upp kampen med sina äldre målvaktskollegor.

– Jag kom från U19 förra året och det är skillnad, men det har gått bra. Vi är tre målvakter som pushar varandra varje träning. Viktor är mer rutinerad, och Tim också, men jag har mitt fokus på mig och vill bli bättre.

Nadeem Omar säger att han behöver bygga på sig lite mer muskler.

– Därför går jag till gymmet. Man kan kötta på mer nu under försäsongen än i serien. Jag kan vinna dueller också, att jag är kortaste målvakten behöver inte spela någon roll, säger 183 centimeter långe Omar.

Alldeles i slutet av matchen gjorde Österlen sitt andra mål - men det dömdes bort. Nadeem Omar fick frispark.

– Jag får en smäll i ryggen samtidigt som han petar in bollen, men det kunde lika gärna varit mål - om det varit en annan domare.

ANNONS
ANNONS