Sander van Looy provtränar med Go Ahead Eagles efter uppbrottet med Falkenbergs FF.
Sander van Looy provtränar med Go Ahead Eagles efter uppbrottet med Falkenbergs FF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Jacob Ericsson klar för Karlstad - Sander van Looy provspelar med Go Ahead Eagles

Sander van Looy bröt med Falkenbergs FF. Nu provspelar han med Go Ahead Eagles. Samtidigt har Jacob Ericsson skrivit på för Karlstad.

ANNONS
|

Det var en uppsjö spelare som lämnade Falkenbergs FF efter uttåget ur allsvenskan.

Bland att gick Calle Johansson till IFK Göteborg, Nsima Peter hamnade i Akhisar Belediyespor och Marcus Mathisen valde att skriva på för Sirius.

De spelarna lämnade efter att deras kontrakt gick ut. Sander van Looy hade egentligen kontrakt över det här året, men han valde att gå skilda vägar med FFF.

– Jag hade en väldigt bra tid i Falkenberg. Sverige var underbart och jag njöt av det. Jag tycker att jag växte både som person och spelare, sa 23-åringen efter att han brutit kontraktet.

ANNONS

Sedan dess har han varit hemma i Nederländerna i väntan på att det ska bli klart med en ny klubb.

Kanske blir det klassiska Go Ahead Eagles.

Klubben som vunnit nederlänska ligan fyra gånger - men som nu ligger i andradivisionen - har för tillfället Sander van Looy hos sig på provspel. Han ska testa med laget till och med lördag, meddelar Go Ahead Eagles.

Jacob Ericsson återvänder till Karlstad

En annan spelare som lämnade Falkenbergs FF efter fjolåret var Jacob Ericsson. Vänsterbackens avtal löpte ut vid årsskiftet.

Det har varit en illa dold hemlighet att division 1-klubben Karlstad Fotboll visat intresse för honom. 27-åringen har tränat med laget de senaste månaderna när han varit hemma i Värmland. Och i dagarna blev det också klart att han fortsättningsvis ska representera laget.

– Det känns riktigt gött att komma hem och få vara en del av Karlstad Fotbolls satsning, sa Jacob Ericsson i en kommentar på klubbens hemsida och fortsatte:

– Jag har följt klubbens arbete på avstånd och har hela tiden sett det här som ett intressant alternativ. Det är min hemstad och en nysatsning av två klubbar där jag har ett förflutet i båda två. Kommer man till Karlstad, ska man spela i Karlstad Fotboll.

ANNONS
ANNONS