Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ralf Ekman var en av de åtta åskådare som blev historiska då de var Varbergs Bois första publik någonsin i allsvenskan. Bild: KRISTER ANDERSSON
Ralf Ekman var en av de åtta åskådare som blev historiska då de var Varbergs Bois första publik någonsin i allsvenskan. Bild: KRISTER ANDERSSON

Ralf var en av åtta i Varbergs Bois historiska publik

I årets hemmapremiär fick Varbergs Bois äntligen ta in publik i allsvenskan. En av de åtta som fick komma in var Ralf Ekman, 83.
– Det känns ju riktigt sköj, säger han.

I förra veckan stod det klart att Bois skulle få sin efterlängtade match med publik i allsvenskan, i måndagskvällens möte med Elfsborg.

Av de åtta biljetter som tilläts gick fyra till sponsorer och fyra till årskorts- eller hederskortsinnehavare. Och Ralf var en av dem som blev historiska.

– Det känns ju riktigt sköj, jag känner tacksamhet att jag fick komma. Det var med stor stolthet jag körde ut med bilen ur garaget i dag.

Inte bott i Varberg på 60 år

Ralf har däremot inte bott i Varberg på över 60 år.

– Jag är uppväxt på läktaren här men jag flyttade 1960. Däremot finns kärleken till Bois kvar sen jag var liten.

Han fortsätter:

– Jag blev väldigt snopen när jag fick beskedet. Jag trodde att man var lite vid sidan av när man inte bott i Varberg på alla dessa år.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Jag får verkligen säga att jag var glad. Det var sonen som ringde och han går för övrigt inte att prata med då han är öisare, vilket alla mina tre söner är. Så det har jag inte lyckats med, säger Ralf med ett stort garv.

Vad tror du om matchen då?

– Elfsborg har ett jävla spel men jag tror det blir 1-1. Samtidigt hoppas jag att jag har fel för jag vill att det ska bli 2-1 till Bois.

Dessvärre föll Ralfs önskan inte in. Det blev noll poäng för Bois som förlorade matchen med 1-3.

Läs mer: Betygen på Boisspelarna efter matchen mot Elfsborg

Läs mer: Simon Carlssons krönika efter matchen

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här