Eventrestaurangen på Arena Varberg är begärd i konkurs

Restaurangen på Arena Varberg gick inte att hålla igång. Krögaren Michael Svensson har fått lämna in sina andra konkursansökan på kort tid.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Eventrestaurangen i Varberg AB är begärd i konkurs. Företages ägare Michael Svensson skickade själv in ansökan. Det nya coronarestriktionerna blev för mycket. Det gick inte längre att hålla igång verksamheten.

– Vår bransch är beroende av att folk träffas. Vågar inte folk det så går det inte. Ta bara hållbarhetsdagen vi hade här igår. Förra året var det 250 personer, i år var det 30, säger Michael Svensson.

Andra bolaget i konkurs på en månad

För bara några veckor sedan begärde Michael Svensson sitt bolag Charlotta AB i konkurs. Att Svensson försökte rädda det företaget genom att skjuta till pengar är också en bidragande orsak till att Eventrestaurangen nu går samma öde till mötes.

ANNONS

– Detta bolaget var stabilt och det såg hyfsat ut i september. Hade vi inte försökt rädda Charlotta hade det sett annorlunda ut. Men corona är ju boven i detta. Hade inte pandemin kommit så hade vi rett ut det här, säger Michael Svensson.

Eventrestaurangen i Varberg AB har funnits sedan 1998 och sedan 2007 har basen varit på Arena Varberg där man jobbat tätt med de arrangemang som sker i huset.

– När det talades om att släppa upp publiktaket till 300 gäster så var man lite optimistisk. Men sedan kom det här nya. Det blev tvärstopp. Allt bokades av, säger Michael Svensson.

Oklart vad som kommer att ske framöver

Omsättningen har gått upp och ner de senaste fem åren. 2015 låg den på 6,7 miljoner kronor. Året därefter var den uppe på runt 8 miljoner kronor för att sedan sjunka till 6,2 miljoner kronor. Förra året landade den på 9,3 miljoner kronor.

Förutom Michael Svensson så är ytterligare tre personer fast anställda i bolaget. Vanligtvis arbetar de också med ett stort antal timanställda. Enligt Svensson så har det knappt var någon extra inne de senaste 10 månaderna.

Till konkursförvaltare har Tingsrätten utsett advokat Anders Ericsson från advokatfirman Jan Ertsborn AB. Det är nu upp till honom att besluta vad som ska ske med företaget.

ANNONS

– Vi har gått runt här och gått igenom allt idag. Jag hoppas att vi ska få ett besked under dagen om vad som kommer ske, säger Michael Svensson.

Arena Varbergs vd avvaktar

Martin Josander är vd för Arena Varberg. Han tycker att dagens besked är oerhört tråkigt. Vad det innebär för verksamhetens i stort är för tidigt att säga.

– Jag vet egentligen ingenting än. Jag inväntar besked från konkursförvaltaren, säger Martin Josander och fortsätter:

– Men naturligtvis är det här väldigt ledsamt, väldigt ledsamt. Det är tufft i restaurangbranschen just nu.

LÄS MER:Varbergskrögare i konkurs

LÄS MER:Här är företagen som gått i konkurs under krisen

LÄS MER:Kommunalt bolag bygger ny restaurang

LÄS MER:Eliassons båtvarv på Getterön är begärt i konkurs

ANNONS