Varbergskrögare i konkurs

Varbergskrögaren Michael Svensson har gått i konkurs med sitt bolag Charlotta AB. Bakgrunden är sviktande affärer under vårens coronakris.

ANNONS
LocationVarberg Arena|
|

Det var Michael Svensson själv som nyligen ansökte om att försätta sitt bolag Charlotta AB i konkurs. Han berättar att den huvudsakliga orsaken var att restaurangen som han drev på Halmstad Arena gick dåligt.

– Vi hade redan sagt upp avtalet där och hade hoppats att kunna avveckla den verksamheten i lugn och ro, men så kom coronakrisen och då blev det tyvärr så här, säger Michael Svensson.

Han konstaterar att just restauranger på arenor har blivit extra hårt drabbade av coronakrisen.

– Det blir väldigt stora avbokningar när evenemangen ställs in, konstaterar han.

Michael Svensson driver i nuläget eventrestaurangen på Arena Varberg. Även där går affärerna knackigt, men verksamheten är inte hotad. Restaurangen ligger i ett separat bolag och påverkas inte av konkursen i Charlotta AB.

ANNONS

– Coronan har påverkat oss mycket här också, i fredags skulle vi exempelvis ha haft Varbergsgalan. Men det börjar se lite bättre ut nu. Vi har stora lokaler och kan ta emot sällskap på ett coronasäkert sätt. Bokningsläget för november ser ganska bra ut, säger Svensson.

Michael Svensson och Charlotta AB har tidigare levererat kyld mat till äldre i Varberg, men förlorade kommunens senaste upphandling som i stället gick till företaget Sodexho. Men det var inte den förlorade upphandlingen som låg till grund för konkursen enligt Svensson.

– Nej, det var de dåliga affärerna på Halmstad Arena och coronan, säger han.

ANNONS