Cateringfirma tas in året ut

Arena Varberg kommer att ta in en cateringfirma för att lösa situationen som uppstått efter att Eventrestaurangen har gått i konkurs. Samtidigt påbörjas arbetet med att hitta en permanent ersättare så fort som möjligt.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Förra veckan begärdes Eventrestaurangen på Arena Varberg i konkurs. Coronapandemin hade tagit knäcken på företaget och de nya restriktioner som införts gjorde att ägaren Michael Svensson inte såg någon framkomlig väg för bolaget som funnits sedan 1998. Bolaget hade en omsättning på 9,3 miljoner kronor 2019. Inklusive ägaren har bolaget haft fyra fast anställda medarbetare.

LÄS MER:Eventrestaurangen på Arena Varberg är begärd i konkurs

Fram till och med igår (tisdag) har konkursförvaltaren Anders Ericsson från advokatfirman Jan Ertsborn AB dock drivit verksamheten vidare berättar arenabolagets vd Martin Josander. Men nu är verksamheten helt stängd.

Det innebär att från och med i dag (onsdag) står arenan nu utan någon restaurangoperatör i huset. Arena Varberg har inväntat besked från konkursförvaltaren och har nu bestämt hur de kommer att agera för att lösa situationen både på kort sikt och hur de ska agera på längre sikt.

ANNONS

– Detta kommer inte att påverka framtida bokningar, säger Martin Josander.

Arena Varberg vill ha in ersättare snabbt

För att täcka upp de behov som finns den närmsta tiden kommer Arena Varberg att anlita en cateringfirma. Den lösningen kommer att användas åtminstone året ut.

Samtidigt påbörjas arbetet nu med att hitta en lösning på längre sikt. Vilket är att få in en ny krögare i huset så fort som möjligt.

– Vår målsättning är att genom upphandling i bästa fall få in en ny restaurangoperatör en bit in på nästa år, säger Martin Josander.

LÄS MER:Varbergskrögare i konkurs

LÄS MER:Janne Andersson talar ut om konkurshotet mot Moment Group

LÄS MER:Här är företagen som gått i konkurs under krisen

ANNONS