Dykare ska ta bort farlig påle i Ätran

För några veckor sen upptäcktes en påle strax under vattenytan några meter från en brygga vid Ätran. Nu har dykarklubben i Falkenberg fått i uppdrag av kommunen att ta bort pålen.

ANNONS
LocationFalkenberg||

När konsulten Michael Andersson jobbade sin sista dag i Falkenberg blev han på skämt tvingad att ta ett dopp i Ätran av sina kollegor. Väl nere i vattnet upptäckte han en rostig påle med spikar eller skruvar en halvmeter under vattenytan.

– Den var bara ett par meter utanför bryggorna. Om någon skulle dyka och ha lite otur skulle det kunna gå riktigt illa, säger han.

Brukar vara folk som badar där

Bryggorna där pålen sticker upp ägs av roddklubben och är egentligen ingen badplats. Men Michael Andersson säger att han vid flera tillfällen sett att det varit barn och ungdomar som varit där och badat.

ANNONS

– Och det är ju allemansrätt, så man kan inte förbjuda någon från att bada där, säger han.

Vattnet ska genomsökas efter fler föremål

När roddklubben började titta på saken kunde snabbt lokalisera pålen och satte fast en boj för att markera var den står.

Erik Memmi, exploateringsingenjör på Falkenbergs kommun, säger att kommunen har satt upp dykförbudsskyltar och beställt borttagning av pålen av dykarklubben i Falkenberg.

– De ska också göra en avsökningsdykning för att se att det inte finns fler farliga grejer i vattnet. Det är ju strömt i Ätran så det kan komma saker och fastna där, även om det verkar som att den här pålen satt fast i botten från någon tidigare brygga eller liknande.

LÄS MER:Badsugen? Så varmt är det i vattnet i dag – hela listan med badtemperaturerna i Halland

LÄS MER:SUP-äventyr på Himleån i Varberg

LÄS MER:Svårt att minska trängseln på badplatser

ANNONS