Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ridning på stranden, planerna för hamnområdet i Falkenberg och Stefan Löfvens lön var några av ämnena som diskuterades på Ordet är fritt under 2021. Bild: Emilio Morenatti/AP Photo/TT, Håkan Johansson, Tomas Oneborg/SvD/TT, Mikael Fritzon/TT, Adam Ihse/TT, Oli Scarff/AFT/TT
Ridning på stranden, planerna för hamnområdet i Falkenberg och Stefan Löfvens lön var några av ämnena som diskuterades på Ordet är fritt under 2021. Bild: Emilio Morenatti/AP Photo/TT, Håkan Johansson, Tomas Oneborg/SvD/TT, Mikael Fritzon/TT, Adam Ihse/TT, Oli Scarff/AFT/TT

Årets mest lästa insändare

Här är de insändare som lästes mest på hn.se 2021, månad för månad.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Januari

Grattis Stefan Löfven!

Att statsminister Stefan Löfven och övriga regeringen fått lönepåslag fick signaturen ”Rut” att skriva en insändare. ”Själv är jag pensionär och ligger mest och latar mej så jag är nöjd med mina 76 kronor” avslutar hon insändaren med.

Februari

Vi som är 70+ har väntat länge nog på vaccinering

Måste det vara så fruktansvärt byråkratiskt? De undrade en insändarskribent som otåligt väntade på sin tur i de olika faserna i vaccineringen.

Mars

Många är hopplöst dåliga på svenska språket

Vuxna människor som inte kan skillnaden mellan de och dem och ungdomar som oftast stavar som krattor fick en 15-åring att skriva en insändare

April

Boråsare är också människor

Tonen i debatten om vaccinturister från andra län gjorde Falkenbergspolitikern Georgia Ferris (KD) upprörd. ”Sommaren närmar sig och med den även hemestrarna från grannlänen, då hoppas jag i alla fall att dessa är vaccinerade och kan känna sig trygga och mindre smittsamma när de ger vårt lokala näringsliv en välbehövlig boost.” skrev hon.

Maj

Inte tillåtet att rida på stranden i naturreservatet

Ett möte med ryttare i fågelkänsligt område i Grimsholmens naturreservat fick en insändarskribent att skriva om vad som gäller.

Juni

Ska nu Varberg få sitt Babels torn?

Det planerade 14 våningar höga hotellet i Västerport har varit ett hett debattämne. ”Det verkar som att varbergarna är nöjda” skriver insändarskribenten.

Juli

Biltrafik på Varbergs strandpromenad

En bil som körde på Strandpromenaden skrämde insändarskribenten som tycker att varor till Food trucks borde kunna levereras med lastcykel.

Augusti

Varför inte passa på att riva Gekås eller Carlsberg också?

Falkenbergs kommuns planer för hamnområdet får insändarskribenten att fundera på vilka andra företag man skulle kunna offra för bostäder.

September

Tänk om det var mitt barnbarn som drabbades

Signaturen ”Farfar” funderar över vaccinering av barn mot covid-19.

Oktober

Ingen skam att ha låg pension

”Människor som arbetat hela sina liv och betalat in miljontals kronor i pensionsavgifter får i många fall ut mindre än de som inte arbetat alls”, skriver insändarskribenten.

November

Varför retar sig så många på Gekås?

Ligger det avundsjuka bakom, undrar insändarskribenten som tycker att det gnälls för mycket på varuhuset i Ullared.

December

A-traktorer enda sättet att få ner hastigheten

Hur kan mopedbilar vara tillåtet? Den frågan i en insändare fick svar från flera. Mest läst blev ett svar där skribenten tröttnat på tunga fordon som kör för fort på Valingevägen. ”A-traktorer är tydligen enda sättet att få ner hastigheten” skrev skribenten under signaturen ”Bilist”.