Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

CykelCyklingCyklisterFästningenStrandpromenaden
CykelCyklingCyklisterFästningenStrandpromenaden

Biltrafik på Varbergs strandpromend

Det är tillräckligt många fordon som trängs på promenaden utan att det ska köras bil där

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Sol, värme och fantastiska bad i Varberg innebär också mycket folk – Det är många som cyklar och promenerar på Varbergs strandpromenad. Många skall ha glass och mat därför finns det "Food Trucks" placerade på flera platser bland annat på strandpromenaden. Dessa matplatser är för många en service men ställer även krav på att cyklister och andra tillåtna fordon tar hänsyn till köande till Food Trucks.

Flera incidenter har skett men med lite hänsyn fungerar det. Däremot blev det riktigt farligt idag onsdag den 15/7. En stor BMW kom körande på strandpromenaden och cyklister och promenerande fick hoppa åt sidan. Föraren påstod att han hade tillstånd att leverera mat till en Food Truck. Kan detta vara rätt? Det borde gå att leverera varor med hjälp av en lastcykel. Vem ger tillstånd att köra personbil på en fullpackad strandpromenad i Varberg? Det är tillräckligt många fordon, elcyklar, elmoppar, och strandtåg som trängs på promenaden.

Kommunen gjorde en insats förra året för att få de gående att gå på rätt sida genom att måla vita fotsteg. Det har blivit bättre men det är bara att inse att många vet inte på vilken sida man skall gå på en kombinerad cykel- och gångväg.

Varbergarna är ett tåligt folk och välkomnar turisterna till vår vackra stad. Vi får kryssa mellan de gående och ta hänsyn men vi kan inte acceptera att man kör personbilar och motorcyklar på strandpromenaden. Kommunen måste sätta upp skyltar som klargör vilka fordon som är tillåtna för att undvika att det sker en allvarlig skada. Nu händer det att det står bilar och motorcyklar parkerade på platser för cyklar.

En varbergare som vill skydda turisterna från att bli överkörda av bilar på strandpromenaden