Warbergs damer möter i helgen Täby, en match som flyttades på grund av flera coronafall hos motståndet i förra veckan.
Warbergs damer möter i helgen Täby, en match som flyttades på grund av flera coronafall hos motståndet i förra veckan. Bild: Dick Gillberg

Warberg IC anser inte att det finns skäl att pausa SSL

SSL-klubben IBK Dalen kräver att seriespelet ska pausas. Frågan diskuterades på ett möte SSL-föreningar emellan under fredagen.
– Vi anser att det går att fortsätta spela i nuläget, säger Warbergs klubbchef Emil Risberg.

ANNONS
|

I ett brev som igår skickades ut till alla SSL-klubbar och till personer i FSSL (Föreningen Svenska Superligan) kräver IBK Dalen att serien ska pausas på obestämd tid, något som Expressen kunde avslöja under fredagen.

– Vi ska åka land och rike runt i en buss, ta in på hotell och gå på restauranger. Det är tvärtemot det som Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västerbotten säger. De säger att man inte ska umgås med mer folk än man behöver, säger Dalens ordförande Levi Bergström till Expressen.

Warbergs klubbchef Emil Risberg har tagit del av Dalens förslag och säger så här:

ANNONS

– Vi har ju inte hört något innan, men jag kan ju reflektera över att Västerbotten nyligen fått skärpta restriktioner. Man kan ju fundera varför Dalen inte lyft frågan tidigare, om det kan ha att göra med att de fick ta in 300 åskådare då, säger Risberg och fortsätter:

– Övriga landet har ju levt med detta i flera veckor, sen förstår jag ju att det finns andra ekonomiska aspekter just för Dalen med långa resor i herrserien.

Warberg reser till Gotland om en vecka

Warberg har själva en lång resa i närtid då man åker till Gotland för att möta Endre nästa helg.

– Det är klart att det är varken någon spännande resa eller någon ekonomiskt bra resa. Och den resan kan man verkligen fundera kring då vi tar båten över. En vanlig bortaresa åker vi buss från Varberg till arenan och träffar i princip inga andra. Då är smittorisken väldigt låg, säger Risberg.

Efter mötet på fredagen stod det klart att Föreningen Svenska Superligan inte förordar paus i SSL.

Läs mer: Därför flyttades matchen mot Täby

ANNONS