Warbergs match mot Täby på lördag skjuts upp då motståndarna har covid-fall i sin trupp.
Warbergs match mot Täby på lördag skjuts upp då motståndarna har covid-fall i sin trupp. Bild: AXEL BOBERG

Coronafall skjuter upp Warberg IC:s match

Warberg IC:s SSL-match mot Täby skulle ha spelats på lördag. Nu har klubbarna kommit överens att skjuta upp den. - Täby har ett ganska stort antal bekräftade covid-fall i sin trupp, säger Warbergs klubbchef Emil Risberg.

ANNONS
|

Det blir en spelledig helg för Warberg IC:s damer som väntar. Egentligen skulle laget ha mött 2019 års guldgäng hemma i Sparbanken Wictory Center på lördag.

– De ställde in och flyttade sin match redan i förra omgången (mot Jönköping), och den här blir flyttad fram en vecka i tiden, säger Emil Risberg och fortsätter:

– Det är väl inte officiellt än, men klubbarna är överens om att göra det. Det är mer en formalitet. Och där resonerar vi att inte flytta fram så långt utan att spela så fort det går. I slutändan finns risk att många matcher hopar sig på kort tid.

ANNONS

Minst tre coronafall

Enligt Täbys egen hemsida rörde det sig om tre coronafall i truppen inför Jönköping-matchen. Det är tydligen fler nu.

– Jag vet inte vad det är i dag, men jag tror det handlar om sex, sju stycken, säger Emil Risberg.

Klubben lider förstås med Täby, men vill också värna om sina egna spelare. Warberg har gott om handsprit i hallen och spelarna ska följa vissa rekommendationer.

– Vi kan inte göra mer än att uppmana spelarna att sköta det så klart. Sen, man möts i närkamper, det svettas hit och dit och man får inte ta i hand efter matcherna. Vi försöker eliminera så mycket det går. Det viktigaste är att inte få in smittan i något lag - för då kan det gå väldigt fort, säger Emil Risberg och tillägger:

– Sen ska man spela matcher ska man göra det på riktigt. Det är inte så att man undviker fysiskt kontakt.

Under tisdagen kom regeringens besked att skärpa restriktionerna i Halland. Men redan på förmiddagen hade Warberg IC själva gått ut med att man inte kommer ta in fler än 50 i publiken på sina matcher.

Uppskjutna matcher för damallsvenska laget har varit aktuellt tidigare. Nu när Halland är ett av distrikten som inför hårdare regler pausar man helt.

ANNONS

– Det blir exakt samma sak för oss. SSL-damerna kan fortsätta och herrlaget i Allsvenskan, men alla annan verksamhet är pausad, det gäller alla ungdomsmatcher också.

De hårdare reglerna gäller från 3 till 24 november.

– Sen får vi se om det är slut den 24:e? Det kan såklart förlängas beroende på hur det ser ut i de olika regionerna. Vissa öppnar upp, andra behåller. Återigen, vi får ta en vecka i taget, vilket vi gjort i princip hela säsongen. Den stora utmaningen blir att hinna spela klart alla de här matcherna.

ANNONS