Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Viktor Noring förlänger med Falkenbergs FF

Till slut är det klart. Viktor Noring fortsätter i Falkenbergs FF i ytterligare två säsonger.
– Det är viktigt för oss att behålla rutin i truppen, säger sportchef Håkan Nilsson.

Viktor Noring kom till Falkenbergs FF under våren efter att Tim Erlandsson råkat ut för en korsbandsskada. I början av säsongen fick han mest sitta på bänken men under hösten var Noring det klara förstavalet i FFF-kassen.

Och nu blir det alltså en fortsättning. Noring, som fyller 30 i början av februari, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Falkenbergs FF.

– Det har varit både vår och Viktors ambition hela tiden. Vi ska inte skylla på honom för att vi ramlar ur, snarare tvärtom. Han gjorde allt han kunde och mer därtill för att hålla oss kvar, säger Håkan Nilsson och fortsätter:

– Det är en bra målvakt och en bra person i omklädningsrummet. Vi har gjort en föryngring av truppen och de rutinerade spelarna kommer bli viktiga.

FFF har fyra målvakter i truppen

Förlängningen med Viktor Noring betyder att Falkenbergs FF just nu har fyra målvakter på kontrakt. Utöver Noring och Erlandsson även Johan Brattberg och Nadeem Omar.

Vad ska ni göra med alla målvakter?

– En bra fråga. Men Tim är fortfarande skadad och har en bra bit kvar innan han finns på en fotbollsplan igen. Nadeem har vi pratat med om att hitta en utlåning för. Det är ingenting som är klart men jag tror att det finns flera klubbar i närområdet som önskar sig honom, säger Nilsson och fortsätter:

– Efter det så har vi bara Johan och Viktor kvar som är aktuella.

Enligt Viktor Noring fick han kontraktsförslaget i december, och för honom var Falkenbergs FF det självklara valet.

– Tränarteamet är kvar och vi har en grund från förra året. För min del handlar det framför allt om kontinuiteten som jag inte riktigt har haft den senaste tiden. Den har jag saknat i många år och den vill jag fortsätta ha. Det kände jag att jag skulle få i Falkenberg, säger han.

Hur ska du fortsätta din egen utveckling?

– De senaste två åren har jag kommit in sent i säsongerna. Nu kan jag för första gången i lugn och ro jobba upp fysiken och träningen med mig själv, och jobba ännu mer på de kvalitéer jag har.

Ni har många unga i laget. Tror du att du kommer få en ledarroll?

– Jag tycker att alla i truppen ska kunna dra sin del när det kommer till ledarskapet. Jag har lite mer rutin kring de bitarna kanske, men jag ska bara fortsätta att vara mig själv. Jag kanske får försöka ta den rollen lite ändå och kunna vara lite stöttande förhoppningsvis, säger Viktor Noring.

Läs mer: FFF lånar in anfallare från Djurgården

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här