Falkenbergs FF lånar Adam Bergmark Wiberg från Djurgården.
Falkenbergs FF lånar Adam Bergmark Wiberg från Djurgården. Bild: MATHIAS BERGELD

Falkenbergs FF lånar Adam Bergmark Wiberg från Djurgården

Falkenbergs FF förstärker. Nu står det klart att de lånar in Adam Bergmark Wiberg från Djurgården under säsongen 2021.
– Det är en hårt arbetande forward, säger sportchefen Håkan Nilsson.

ANNONS
|

Diskussionen om att ta in anfallaren påbörjades redan inför förra säsongen. Av ”olika anledningar” blev det inte så utan Bergmark Wiberg lånades i stället ut till Örgryte IS i Superettan. Men nu har klubbarna bekräftat att Adam spelar i Falkenbergs FF kommande säsong.

– Vi har en bra relation med Djurgården. Vi tog upp kontakten igen och alla parter tyckte att det här kunde vara en bra lösning, säger Håkan Nilsson.

Bergmark Wiberg svarade för totalt åtta mål för Öis i Superettan förra säsongen. Och just att han är målfarlig är en av de kvalitéer som Håkan Nilsson fastnade för.

ANNONS

– Adam är en forward med speed, med fart. Dessutom målfarlig. Det är en hårt arbetande forward. De sakerna fastnade jag för. Vi vet mycket väl om hans kvalitéer.

Diskussionen har alltså pågått ett tag och även andra klubbar har visat sitt intresse för anfallaren.

– När det handlar om ett lån måste Djurgården värdera sin trupp och Adam måste värdera vad han vill. Det tar sin lilla tid, säger Håkan Nilsson och fortsätter:

– Han har nog haft ett antal förfrågningar från andra klubbar också, det tror jag.

Vad förväntar ni er att han ska tillföra i FFF-truppen?

– Vi har förväntningar att han ska tillföra oss kvalitéer på fotbollsplan och förhoppningsvis x antal mål, och är med och jobbar efter de målsättningar som vi har satt, säger Håkan Nilsson.

Adam Bergmark Wiberg är nöjd med vad FFF har presenterat.

– Den planen FFF presenterade för mig var väldigt bra. De pratade om hur de vill använda mig i spelet och hur laget tänker spela. Jag har pratat med Hasse Eklund och fått bra intryck. Det känns som att de har bra koll på mig och mina styrkor och vet hur de vill använda mig. Jag tror verkligen att det kan passa mig, säger Adam Bergmark Wiberg till klubbens hemsida och fortsätter:

ANNONS

– FFF är en fin klubb med bra faciliteter. Det verkar vara familjärt. Jag har pratat med Hasse Eklund och han har verkligen bra koll. Jag har stora förhoppningar på det här året.

Under den gångna veckan presenterades spelordningen för Superettan. FFF inleder säsongen med att ta emot Gais hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Läs mer: Falkenbergs FF ställs mot Gais i seriepremiären

ANNONS