Brattberg eller Noring, vem får egentligen chansen?
Brattberg eller Noring, vem får egentligen chansen?

Vem vaktar buren i FFF:s ångestmöte?

Nummer 15 mot 16, 5 mot 6 poäng. Det är dags för ett riktigt ångestmöte när Helsingborg kommer på besök till Falkenberg i Allsvenskans bottenstrid.

ANNONS
|

Viktor Noring stod för en stabil insats i sin debut från start för Falkenberg mot Djurgården i den förra omgången av Allsvenskan. Frågan är om han nu får chansen igen när Helsingborg kommer på besök i ett riktigt rysande bottenmöte?

– Jag tror att så som jag gjorde i matchen mot Djurgården är det jag kan göra, det går inte att göra så mycket mera. Sen är det helt upp till Hasse (Eklund) och tränarstaben att bestämma vem som startar, så vi får se, säger Viktor Noring.

Målvaktskollegan Johan Brattberg är tillbaka efter sin avstängning som han fick i mötet mot Östersund, Hasse Eklund står nu inför ett tufft beslut.

ANNONS

– Det är två målvakter som kan stå i Allsvenskan och både har visat att de klarar av det så får vi diskutera vem som ska stå imorgon. Det var kul att se Viktor och han gjorde absolut inte bort sig, helst med tanke på att han har så få matcher i benen, säger Hasse Eklund.

Sämst i historien

Olof Mellbergs Helsingborg startade säsongen långt under förväntningarna. Med en poäng på de fyra inledande matcherna och ett mål framåt hade den gamla försvarsgeneralen sämst poängsnitt någonsin i klubbens historia. Nu har dock skåningarna kommit igång och stått för bra instanser mot både AIK och IFK Göteborg.

– Jag tror att Helsingborg har fått in lite självförtroende efter en dålig start och är nog lite mer optimistiska. Det kan nog bli en öppen tillställning som svänger lite, säger Eklund.

En sexpoängsmatch

Både Falkenberg och Helsingborg befinner sig under det berömda strecket och en trepoängare står därför högt upp på Eklunds önskelista.

– Det är alltid viktigt, segrar förstärker självförtroendet. Vinner vi den här matchen har vi Helsingborg bakom oss och det är klart att vi vill ha några lag bakom oss när serien är slut, säger Eklund.

Förra året spelade lagen oavgjort (1-1) i båda matcherna, blir det en lika tillknäppt tillställning denna gången?

ANNONS

– Mot Djurgården var vi ganska tillbakatryckta men imorgon tror jag att det blir en mer öppen tillställning där vi fördelar målchanserna på ett bättre sätt, säger Eklund.

Falkenbergs FF:s matchtrupp:

Johan Brattberg, Viktor Noring, Gabriel Johansson, Carl Johansson, Mohammad Ahmadi, Anton Wede, Tobias Karlsson, Nsima Peter. Kalle Söderström, Christoffer Carlsson, Marcus Mathisen, Matthew Garbett, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, Sander van Looy, John Björkengren, Lorik Ademi, Melker Nilsson, Tibor Brink Joza.

ANNONS